Βαριά «καμπάνα» στον youtuber που έριξε επίτηδες το αεροπλάνο του μόνο και μόνο για τις προβολές

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Απριλίου 2022 18:53 Βαριά «καμπάνα» στον youtuber που έριξε επίτηδες το αεροπλάνο του μόνο και μόνο για τις προβολές

Έπειτα από έρευνα της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ του αφαιρέθηκε η άδεια πιλότου.

Viral έχει γίνει το βίντεο του δημοφιλή YouTuber και πρώην Ολυμπιονίκη του σνόουμπορντ, Τρέβορ Τζέικομπ, ο οποίος τον περασμένο Δεκέμβριο εγκατέλειψε το μονοθέσιο αεροσκάφος, το οποίο λίγο αργότερα συνετρίβη.

Στο βίντεο που έχει περισσότερες από 2 εκατομμύρια προβολές, ο Τζέικομπ εγκαταλείπει το αεροπλάνο Taylorcraft BL64 και πέφτει με αλεξίπτωτο. Στη συνέχεια το αεροσκάφος συντρίβεται στους λόφους του εθνικού δρυμού Los Padres στην Καλιφόρνια.

Ο Τζέικομπ είχε αγοράσει το μονοκινητήριο αεροπλάνο, σχεδιάζοντας να πετάξει από τη Σάντα Μπάρμπαρα στις Λίμνες Μαμούθ. Ωστόσο, τα πλάνα του ματαιώθηκαν όταν κατά την διάρκεια της πτήσης κάποιο πρόβλημα, τον ανάγκασε να εγκαταλείψει το αεροπλάνο και πηδήξει με αλεξίπτωτο.

Ενώ η κάμερα κατέγραφε, ο πιλότος γύρισε και είπε «γι αυτό πετάω πάντα με αλεξίπτωτο» για να προσγειωθεί λίγο αργότερα στο έδαφος όπου τον βρήκε ένας αγρότης. Όταν το βίντεο άρχισε να γίνεται viral στο διαδίκτυο, οι ειδικοί της αεροπορίας άρχισαν να ερευνούν το ατύχημα για τα αίτια που οδήγησαν στη πτώση του αεροσκάφους.

Μία απορία ήταν ο ισχυρισμός του ότι «φοράει πάντα αλεξίπτωτο» και ενώ στα προηγούμενα βίντεό του στο youtube έδειχναν ότι δεν χρησιμοποιούσε. Επίσης, εντύπωση προκάλεσαν οι πολλές κάμερες που είχε τοποθετήσει στο εξωτερικό του αεροπλάνου. Έτσι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπορίας (FAA) των ΗΠΑ ξεκίνησε τις έρευνες και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο Τζέικομπ είχε οργανώσει την συντριβή του αεροπλάνου για τις προβολές.

Ως τιμωρία, η υπηρεσία του ανακάλεσε την άδεια πιλότου και δεν του επιτρέπεται να υποβάλει ξανά αίτηση για ένα χρόνο. Ο Τζέικομπ πρέπει τώρα να παραδώσει αμέσως την άδειά του, διαφορετικά θα του επιβληθούν σε περαιτέρω τιμωρίες, συμπεριλαμβανομένου του προστίμου έως και 1.644,00$ για κάθε ημέρα που δεν θα το κάνει.

Σε απάντηση της επιστολής που του έστειλε η FAA ο Τζέικομπ είπε μέσω ενός βίντεο που δημοσίευσε στις 23 Απριλίου: «Δεν πίστευα ότι η ανάρτηση ενός βίντεο από μια περιπέτεια θα είχε για μένα τόσες επιπτώσεις. Η αεροπορική κοινότητα ήταν αρκετά σκληρή μαζί μου, οπότε σκέφτομαι να τα παρατήσω εντελώς επειδή με μισούν».

πηγή: gazzetta.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση