Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Twitter: Ο Έλον Μασκ «παγώνει» προσωρινά την εξαγορά του

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022 13:29 Twitter: Ο Έλον Μασκ «παγώνει» προσωρινά την εξαγορά του

O Έλον Μασκ ανακοίνωσε ότι η πολυσυζητημένη εξαγορά του Twitter «παγώνει» προσωρινά, εξαιτίας… των ψεύτικων λογαριασμών. 

Συγκεκριμένα ο επιχειρηματίας Έλον Μασκ ανακοίνωσε με μία ανάρτησή του στο Twitter ότι η συμφωνία για την εξαγορά του μέσου «παγώνει» τουλάχιστον προσωρινά, μέχρι να εξακριβωθεί αν οι ψεύτικοι και spam λογαριασμοί αντιπροσωπεύουν πράγματι λιγότερο από το 5% των χρηστών του μέσου κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Έλον Μασκ παράλληλα κοινοποίησε άρθρο του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, από τις 3 Μαΐου, που μιλούσε για τους ψεύτικους λογαριασμούς στο Twitter.

Το Tweet του Έλον Μασκ για την αναστολή: «Η συμφωνία του Twitter αναστέλλεται προσωρινά καθώς εκκρεμούν λεπτομέρειες που στηρίζουν τον υπολογισμό ότι οι λογαριασμοί spam/fake πράγματι αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% των χρηστών του».

 

 

Η μετοχή της εταιρίας μέσων κοινωνικής δικτύωσης σημείωσε βουτιά 20% στην προσυνεδριακή της διαπραγμάτευση.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η πρόταση του Έλον Μασκ για εξαγορά του Twitter ήταν ύψους 44 δισ. δολαρίων και μάλιστα σε περίπτωση που χαλάσει η συμφωνία έχει ήδη συμφωνήσει να καταβάλει 1 δισ. δολάρια, ως ρήτρα αποζημίωσης. Μάλιστα, από την πρώτη στιγμή πολλοί ήταν αυτοί που αμφισβητούσαν την ικανότητα του Μασκ να καταβάλει ένα τέτοιο υπέρογκο ποσό.

πηγή: newsit.gr