Ινδία: Φωτιά σε τετραώροφο κτίριο στο Νέο Δελχί - Τουλάχιστον 27 νεκροί

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022 23:30 Ινδία: Φωτιά σε τετραώροφο κτίριο στο Νέο Δελχί - Τουλάχιστον 27 νεκροί

Στις φλόγες τυλίχθηκε τετραώροφο κτίριο που στέγαζε γραφεία στο Νέο Δελχί με αποτέλεσμα 27 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι 40 να τραυματιστούν.

Τουλάχιστον 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά που ξέσπασε σε κτίριο γραφείων στα προάστια του Νέου Δελχί, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες διάσωσης.

"Η φωτιά έχει πλέον σβήσει. Συνολικά οι νεκροί είναι 27. Η επιχείρηση έρευνας είναι σε εξέλιξη", ανέφερε ένα στέλεχος της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Άλλοι 40 άνθρωποι υπέστησαν εγκαύματα και νοσηλεύονται. Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, που επικαλούνται την αστυνομία 60-70 άνθρωποι διασώθηκαν.

 

 

Η πυρκαγιά ξεκίνησε σε ένα τετραώροφο κτίριο, στα δυτικά προάστια της ινδικής πρωτεύουσας, αργά το απόγευμα. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, το κτίριο στέγαζε γραφεία εταιριών.

Πυρκαγιά σε τετραώροφο κτίριο στο Νέο Δελχί
Πυρκαγιά σε τετραώροφο κτίριο στο Νέο Δελχί AP

Οι πυρκαγιές είναι συχνό φαινόμενο στην Ινδία, επειδή πολλές φορές δεν τηρούνται οι κανονισμοί ασφαλείας.

Συλλυπητήρια ΥΠΕΞ για τα θύματα της πυρκαγιάς

"Οι σκέψεις μας είναι με τα θύματα από τη φρικτή πυρκαγιά σε κτίριο στο Νέο Δελχί της Ινδίας", αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter το υπουργείο Εξωτερικών. Επίσης, εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων και ευχές για ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι αυτή τη στιγμή της θλίψης, η Ελλάδα στέκεται αλληλέγγυα με τον λαό και την κυβέρνηση της Ινδίας.

 

 

πηγή: news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση