Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τέξας: Το ανατριχιαστικό μήνυμα του μακελάρη πριν την εισβολή σε δημοτικό σχολείο

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022 09:23 Τέξας: Το ανατριχιαστικό μήνυμα του μακελάρη πριν την εισβολή σε δημοτικό σχολείο

Την ημέρα που συμπλήρωσε τα 18 του χρόνια αγόρασε ο Σαλβαδόρ Ράμος τα όπλα με τα οποία εκτέλεσε 19 παιδιά και δυο δασκάλους σε δημοτικό σχολείο στην πόλη Ουβάλντε στο Τέξας. Ο νεαρός έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικών που έφτασαν στο σχολείο Robb.

Τα κίνητρα του 18χρονου μακελάρη του Τέξας δεν έχουν γίνει γνωστά. Φαίνεται όμως ότι ο δράστης της εισβολής και της αιματηρής επίθεσης στο δημοτικό σχολείο της Ουβάλντε, όπου φοιτούν περισσότερα από 500 παιδιά κυρίως λατινοαμερικανικής καταγωγής, είχε προαναγγείλει, εμμέσως, το τι επρόκειτο να κάνει.

Πριν σκοτώσει 19 παιδάκια και δυο ενήλικές, ο 18χρονος είχε στείλει μήνυμα στο Instagram σε μια νεαρή γυναίκα από το Λος Άντζελες, την οποία γνώριζε ελάχιστα, και της είχε ζητήσει να κάνει repost τις φωτογραφίες με τα όπλα που είχε ανεβάσει, λέγοντάς της πως «πρόκειται να» κάνει κάτι αλλά θα την ενημέρωνε κατά τις 11:00.

Ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος ήταν μαθητής στο λύκειο της Ουβάλντε, απ’ όπου αποφοίτησε και έπιασε δουλειά σε Wendy’s. Είχε γεννηθεί στη Βόρεια Ντακότα.

Στις 12 Μαΐου, ο μακελάρης του Τέξας είχε στείλει προσωπικό μήνυμα στο Instagram σε μια γυναίκα, αφού πρώτα την έκανε tag σε μια φωτογραφία με όπλα.

«Θα κάνεις αναδημοσίευση τις φωτογραφίες μου με τα όπλα» της έστειλε ο @sal8dor_ direct.

«Τι σχέση έχουν τα όπλα σου με εμένα», του απάντησε εκείνη την Παρασκευή.

«Απλώς ήθελα να σε ταγκάρω», ανταπάντησε εκείνος.

Την επόμενη Τρίτη, ο 18χρονος έστειλε ξανά μήνυμα στην κοπέλα από το Λος Άντζελες, ενημερώνοντάς την πως «πρόκειται να».

«Πρόκειται να τι;» τον ρώτησε εκείνη, με τον 18χρονο να απαντά: «Θα σου πω πριν τις 11».

«Θα σου στείλω μήνυμα σε μια ώρα» είπε και της ζήτησε να απαντήσει! «Έχω ένα μικρό μυστικό που θέλω να σου πω», συνέχισε, πριν την καλέσει να είναι… «ευγνώμων που σε τάγκαρα».

Εκείνη του είπε ότι είναι τρομακτικό αυτό που της έκανε. «Σε ξέρω ελάχιστα και με ταγκάρεις σε μια φωτογραφία με όπλα;», του έγραψε.

 

 

Δυο ώρες μετά το τελευταίο μήνυμα, οπλισμένος με τουφέκι, ο 18χρονος μπήκε στο δημοτικό σχολείο και σκότωσε 19 παιδιά και δυο εκπαιδευτικούς.

Η νεαρή γυναίκα τρομοκρατήθηκε όταν έμαθε τι είχε συμβεί. «Είναι ένας ξένος, δεν ξέρω τίποτα για εκείνον, αποφάσισε να με ταγκάρει στην ανάρτηση με τα όπλα», έγραψε. «Λυπάμαι τόσο για τα θύματα και τις οικογένειές τους. Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. Ο μόνος λόγος που απάντησα είναι γιατί τον φοβήθηκα. Εύχομαι να είχε μείνει ξύπνια για να τον πείσω να μην κάνει την επίθεση. Δεν ξέρω τι να πω». Στην άργησε να “κυκλοφορήσει” η φήμη πως η γυναίκα ήταν συνεργός του μακελάρη, με την ίδια να “φωνάζει” πως δεν μένει καν στο Τέξας!

Πηγή: Daily Mail