Τέξας: Ο μακελάρης προειδοποιούσε για τις επιθέσεις μέσω Facebook

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022 22:01 Τέξας: Ο μακελάρης προειδοποιούσε για τις επιθέσεις μέσω Facebook

Σε μια σειρά διαδοχικών μηνυμάτων είχε προβεί ο μακελάρης του Τέξας μέσω των οποίων προειδοποιούσε για τις επικείμενες επιθέσεις του, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας.

Μέσω μηνυμάτων στο Facebook προειδοποιούσε ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος, μαθητής λυκείου στην Ουβάλντε, για τις επιθέσεις στις οποίες επρόκειτο να προβεί, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, το απόγευμα της Τετάρτης.

Συγκεκριμένα, ο μακελάρης, προέβη στη δημοσίευση τριών μηνυμάτων. Ένα στο οποίο ανέφερε ότι επρόκειτο να πυροβολήσει τη γιαγιά του, ένα στο οποίο διευκρίνιζε πως το έκανε και ένα, περίπου 15 λεπτά, πριν ανοίξει πυρ μέσα στις αίθουσες του πρωτοβάθμιου σχολείου Ρομπ της μικρής πόλης της πολιτείας Τέξας, στερώντας τη ζωή 19 μικρών μαθητών και 2 δασκάλων του, όπου προειδοποιούσε για την επίθεση.

"Θα πάω ν' ανοίξω πυρ σε ένα δημοτικό σχολείο" ανέφερε το μήνυμα του μακελάρη σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κυβερνήτης στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ο μαθητής λυκείου χρησιμοποίησε τουφέκι εφόδου, ένα εξαιρετικά θανατηφόρο όπλο, πρόσθεσε.

Αξιωματικός της συνοριακής περιπολίας πυροβόλησε και σκότωσε τον δράστη του μακελειού μέσα σε μια τάξη του σχολείου.

"Οι αναρτήσεις στο Facebook ήταν η μόνη εκ των προτέρων προειδοποίηση για την επίθεση", τόνισε ο Άμποτ, προσθέτοντας ότι ο Ράμος δεν φαίνεται να έχει ποινικό μητρώο ή ιστορικό προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Ο μακελάρης φέρεται να αγόρασε δύο όπλα και εκατοντάδες φυσίγγια λίγες ημέρες πριν από την επίθεση, σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία που επικαλούνται έναν πολιτειακό γερουσιαστή που είχε ενημερωθεί από τις αρχές επιβολής του νόμου.

Τα κίνητρα του δράστη παραμένουν προς το παρόν άγνωστα.

Διάγγελμα Μπάιντεν

Ο πρόεδρος Μπάιντεν διέταξε οι σημαίες των ΗΠΑ να κυματίζουν μεσίστιες στον Λευκό Οίκο, σε όλα τα δημόσια κτίρια και τους δημόσιους χώρους ως το Σάββατο 28η Μαΐου, σε «ένδειξη σεβασμού για τα θύματα» της επίθεσης, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν κάλεσε να αναληφθεί δράση στις ΗΠΑ για να αντιμετωπιστεί η μάστιγα των επιθέσεων με τη χρήση πυροβόλων όπλων, λίγες ώρες μετά το μακελειό.

«Πότε για τ’ όνομα του Θεού θα ορθώσουμε το ανάστημά μας μπροστά στο λόμπι των όπλων;» διερωτήθηκε ο 78χρονος Δημοκρατικός αρχηγός του κράτους. «Είμαι αποκαρδιωμένος και κουρασμένος», πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε αδιανόητο το γεγονός ότι σχολιαρόπαιδα βλέπουν τους φίλους τους να πεθαίνουν λες και βρίσκονται σε πεδίο μάχης ενώ είναι στα σχολεία τους.

Παρότι αναγνώρισε πως είναι πολλά αυτά που δεν γνωρίζουν ακόμη οι αμερικανικές αρχές για τη σφαγή στο Τέξας, τόνισε πως θεωρεί λάθος οποιοσδήποτε 18χρονος να είναι σε θέση να αγοράζει όπλα όπως τουφέκια εφόδου.

Διεμήνυσε πως οι Αμερικανοί δεν θα ξεχάσουν αυτούς που παρεμποδίζουν ή καθυστερούν την προώθηση νομοθεσίας για την οπλοκατοχή που είναι βασισμένη στην κοινή λογική.

«Είναι καιρός να δράσουμε», επέμεινε ο κ. Μπάιντεν. «Μπορούμε να κάνουμε τόσο πολλά περισσότερα».

πηγή: news247.gr

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση