Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Netflix: Απέλυσε άλλους 300 εργαζομένους - Έχει χάσει 200.000 συνδρομητές φέτος και αναμένει να χάσει περισσότερους

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022 10:13 Netflix: Απέλυσε άλλους 300 εργαζομένους - Έχει χάσει 200.000 συνδρομητές φέτος και αναμένει να χάσει περισσότερους

Η τιμή της μετοχής έχει πέσει κατακόρυφα τους τελευταίους μήνες, επιδεινούμενη από την προβληματική κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας - H εταιρεία σχεδιάζει να καταπολεμήσει την ανεξέλεγκτη κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης

To Netflix προχώρησε στην απόλυση ακόμα 300 υπαλλήλων της λίγες εβδομάδες αφού είχε δείξει την πόρτα της εξόδου σε ακόμα 150, καθώς η αμερικανική εταιρεία, ειδικευμένη στην παροχή συνδρομητικών διαδικτυακών τηλεοπτικών υπηρεσιών «παλεύει» με την αποδυναμωμένη τιμή της μετοχής της.
 

 

H εταιρεία streaming απασχολεί 11.000 υπαλλήλους παγκοσμίως και οι περικοπές έγιναν σε πολλούς τομείς της, καθώς τα στελέχη προσπαθούν να μειώσουν το κόστος όπου μπορούν.
 

 
 

«Σήμερα δυστυχώς απολύσαμε περίπου 300 υπαλλήλους», ανέφερε το Netflix σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη. «Ενώ συνεχίζουμε να επενδύουμε σημαντικά στην επιχείρηση, κάναμε αυτές τις προσαρμογές έτσι ώστε το κόστος μας να αυξάνεται σύμφωνα με την βραδύτερη αύξηση των εσόδων μας. Είμαστε τόσο ευγνώμονες για όλα όσα έχουν κάνει για το Netflix και εργαζόμαστε σκληρά για να τους υποστηρίξουμε σε αυτή τη δύσκολη μετάβαση», πρόσθεσε το Netflix αναφερόμενο στους νέους απολυμένους.

Το Netflix ανακοίνωσε ότι έχασε 200.000 συνδρομητές στο τέλος του 1ου τριμήνου, συρρικνώνοντας την αξία της εταιρείας σχεδόν κατά 70%. Ανακοίνωσε επίσης ότι αναμένει να χάσει άλλους 2 εκατομμύρια συνδρομητές μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου. Η απώλεια οδήγησε τους επενδυτές να καταθέσουν ομαδική αγωγή, ισχυριζόμενοι ότι παραπλανήθηκαν σχετικά με την αύξηση των συνδρομητών.
 

 

Τον Ιανουάριο, η μετοχή του Netflix άξιζε πάνω από 600 δολάρια ανά μετοχή, αλλά αυτή η τιμή μειώθηκε σημαντικά και οι μετοχές διαπραγματεύονταν περίπου στα 180 δολάρια την Πέμπτη.

Ενώ το Netflix έχει 220 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως και παραμένει ο ξεκάθαρος ηγέτης στην αγορά, έχει αντιμετωπίσει έντονο ανταγωνισμό τα τελευταία χρόνια με την κυκλοφορία ανταγωνιστικών πλατφορμών όπως η Disney Plus και το Prime Video της Amazon.

H εταιρεία σχεδιάζει να καταπολεμήσει την ανεξέλεγκτη κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης, ενώ εξερευνά μια υπηρεσία που υποστηρίζεται από διαφημίσεις. Παράλληλα εξακολουθεί να σχεδιάζει να επενδύσει συνολικά 17 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιεχόμενο.

Πηγή: Protothema.gr