Μακελειό στην Κοπεγχάγη: Αναφορές για πολλούς νεκρούς από πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 03 Ιουλίου 2022 22:41 Μακελειό στην Κοπεγχάγη: Αναφορές για πολλούς νεκρούς από πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο

Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους πυροβολισμούς στο εμπορικό κέντρο Field’s στην Κοπεγχάγη, ανακοίνωσε απόψε ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης.

Για "πολλά θύματα" κάνει λόγο η αστυνομία της Δανίας από τους πυροβολισμούς που σημειώθηκαν λίγο νωρίτερα σε ένα εμπορικό κέντρο της Κοπεγχάγης.

Πολλοί άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους πυροβολισμούς στο εμπορικό κέντρο Field’s στην Κοπεγχάγη, ανακοίνωσε απόψε ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έσπευσαν στο εμπορικό κέντρο Fields, στη συνοικία Άμαγκερ, αφού, λίγο νωρίτερα, σημειώθηκαν πυροβολισμοί και "πολλοί άνθρωποι χτυπήθηκαν" από τα πυρά.

Όταν ακούστηκαν οι πρώτοι πυροβολισμοί, περίπου 100 άνθρωποι έτρεξαν να φύγουν από το εμπορικό κέντρο, σύμφωνα με μαρτυρίες τις οποίες επικαλούνται τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

"Πολύ σοβαρό" χαρακτήρισε το συμβάν η δήμαρχος της Κοπεγχάγης Σόφι Χ. Άντερσεν. "Δεν ξέρουμε ακόμη με ακρίβεια πόσοι τραυματίστηκαν ή πέθαναν, όμως είναι πολύ σοβαρό", ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter.

Η εφημερίδα Jyllands Posten και η δημόσια τηλεόραση DR λίγο νωρίτερα ανέφεραν ότι τρεις άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Είναι άγνωστο όμως αν σε κάποιους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες επί τόπου.

Σε πλάνα που μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης φαίνονται τραυματιοφορείς να μεταφέρουν σε ασθενοφόρο έναν τραυματία. Εκεί κοντά, μητέρες κρατούν αγκαλιά τα παιδιά τους και προσπαθούν να τα καθησυχάσουν.

Ο ύποπτος που έχει συλληφθεί είναι ένας 22χρονος Δανός. Δεν υπάρχουν προς το παρόν ενδείξεις ότι οι δράστες ήταν περισσότεροι του ενός, είπε ο αστυνομικός διευθυντής Σόρεν Τόμασεν.

Οι αρχές δεν μπορούν επίσης να αποκλείσουν το ενδεχόμενο ότι επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Η δήμαρχος είπε ότι συγκροτήθηκε ένα κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων.

''Πολλοί άνθρωποι χτυπήθηκαν''

Όπως αναφέρει το πρακτορείο reuters, η αστυνομία της Δανίας ανακοίνωσε ότι πολλοί άνθρωποι χτυπήθηκαν από πυροβολισμούς σε εμπορικό κέντρο στην πρωτεύουσα, το απόγευμα της Κυριακής.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση