Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Άκρον μετά τις ταραχές για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζέιλαντ Μπράουν από αστυνομικό

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2022 21:49 Απαγόρευση κυκλοφορίας στο Άκρον μετά τις ταραχές για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζέιλαντ Μπράουν από αστυνομικό

Απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας κήρυξε ο δήμος του Άκρον, στο Οχάιο, θέτοντας την πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εν μέσω φόβων για τη δολοφονία του Αφροαμερικανού, Τζέιλαντ Μπράουν, από αστυνομικό.

Μάλιστα, λόγω και της απαγόρευσης κυκλοφορίας στο Οχάιο, ματαιώθηκαν και δύο εκδηλώσεις με πυροτεχνήματα για την 4η Ιουλίου, ενώ πραγματοποιήθηκαν και διαδηλώσεις για τη δολοφονία του νεαρού Αφροαμερικανού.

Ενώ οι διαδηλώσεις χθες (3.7.2022) ήταν ειρηνικές, στη συνέχεια, και παρά την έκκληση της οικογένειας του Γουόκερ να μην σημειωθούν επεισόδια, η αστυνομία του Άκρον κήρυξε παράνομη μια συγκέντρωση, λόγω «καταστροφής περιουσίας». Οι αστυνομικοί εκτόξευσαν δακρυγόνα για να διαλύσουν τους διαδηλωτές, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι WKYC-TV.

Οι ταραχές ξέσπασαν αφού η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα πλάνα από τις βιντεοκάμερες που έφεραν επάνω τους οι αστυνομικοί. Στα βίντεο αυτά φαίνονται οι αστυνομικοί να πυροβολούν τον 25χρονο Τζέιλαντ Γουόκερ ο οποίος προσπαθούσε να αποφύγει έναν έλεγχο για μια τροχαία παράβαση. Ο ιατροδικαστής μέτρησε στο σώμα του περίπου 60 τραύματα από σφαίρες.

Ο δήμαρχος Νταν Χόριγκαν είπε ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, μέχρι νεοτέρας. «Καταγράψαμε σημαντικές υλικές ζημιές στο κέντρο του Άκρον. Έχουν σπάσει τα παράθυρα σε μικρές επιχειρήσεις κατά μήκος της Μέιν Στριτ. Δεν θα ανεχθούμε την καταστροφή περιουσιών ή τη βία», ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

Ο θάνατος του Τζέιλαντ Γουόκερ είναι η πιο πρόσφατη δολοφονία άοπλου Αφροαμερικανού από αστυνομικούς στις ΗΠΑ. Η αστυνομία υποστηρίζει ότι ο Γουόκερ είχε ένα όπλο στο αυτοκίνητό του αλλά το άφησε στο μπροστινό κάθισμα, όταν προσπάθησε να διαφύγει πεζός. Πιστεύεται επίσης ότι πυροβόλησε μία φορά μέσα από το όχημα, όπως είπε ο αρχηγός της αστυνομίας Στίβεν Μάιλετ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση