Μπόρις Τζόνσον: Τέλος από την ηγεσία των Τόρις - Παραμένει πρωθυπουργός ως το φθινόπωρο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 07 Ιουλίου 2022 14:42 Μπόρις Τζόνσον: Τέλος από την ηγεσία των Τόρις - Παραμένει πρωθυπουργός ως το φθινόπωρο

Αυτό που απαιτούσαν όλο και περισσότεροι, γίνεται πράξη: ο Μπόρις Τζόνσον κάνει διάγγελμα έξω από τη Ντάουνινγκ Στριτ και ανακοινώνει την παραίτησή του από πρωθυπουργός της Βρετανίας. 

Το πόντιουμ για τις δηλώσεις του Μπόρις Τζόνσον στήθηκε έξω από το Νο10 αφού στις 14:30 και εκείνος ανακοίνωσε αυτό που όλοι περίμεναν: ότι παραιτείται από την ηγεσία των Συντηρητικών, οι εκλογές για τον διάδοχό του θα γίνουν άμεσα και έως τότε, πιθανότατα έως το φθινόπωρο, θα παραμείνει πρωθυπουργός.

Είχε προηγηθεί μπαράζ παραιτήσεων μετά την αποκάλυψη πως κάλυψε σύμβουλό του που είχε εμπλακεί σε σεξουαλικό σκάνδαλο και η ασφυκτική πίεση στον Μπόρις Τζόνσον να εγκαταλείψει την εξουσία. 

Δείτε live έξω από τη Downing Street

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε στο διάγγελμά του πως η πίεση και η θέληση της ηγεσίας των Συντηρητικών να παραιτηθεί ήταν τόσο μεγάλες, που δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς. Ανακοίνωσε λοιπόν την παραίτησή του από ηγέτης των Τόρις και από πρωθυπουργός της Βρετανίας. 

Οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου των Συντηρητικών, είπε ο Μπόρις Τζόνσον, θα ξεκινήσουν άμεσα και μόλις εκλεγεί ο διάδοχός του, θα εγκαταλείψει κι εκείνος τη Ντάουνινγκ Στριτ.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση