Επέζησε για 16 ώρες σε αναποδογυρισμένο σκάφος στον Ατλαντικό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2022 14:35 Επέζησε για 16 ώρες σε αναποδογυρισμένο σκάφος στον Ατλαντικό

Ένας Γάλλος ναυτικός επέζησε για 16 ώρες κάτω από αναποδογυρισμένο σκάφος στον Ατλαντικό Ωκεανό, πριν διασωθεί από την ισπανική ακτοφυλακή. 

Ειδικότερα, ο 62χρονος Γάλλος επέζησε για 16 ώρες σε έναν θύλακα αέρα που είχε εγκλωβιστεί κάτω από τον αναποδογυρισμένο ιστιοφόρο του στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Το σκάφος μήκους 12 μέτρων, το οποίο είχε αποπλεύσει από τη Λισαβόνα, εξέπεμψε σήμα κινδύνου αργά το βράδυ της Δευτέρας (1/8). Η ισπανική ακτοφυλακή εντόπισε το αναποδογυρισμένο σκάφος το ίδιο βράδυ, όμως είχε θαλασσοταραχή και έτσι ο ναυτικός έπρεπε να περιμένει μέχρι το πρωί.

Οι δύτες της ακτοφυλακής δήλωσαν ότι η επιβίωση του άνδρα ήταν σχεδόν αδύνατη.

Το σκάφος του έστειλε σήμα κινδύνου στις 20:23 τοπική ώρα τη Δευτέρα, 22,5 χλμ. από τα νησιά Σισάργκας, κοντά στη βορειοδυτική ισπανική περιοχή της Γαλικίας στην Ισπανία.

Ένα σκάφος διάσωσης με πέντε δύτες και τρία ελικόπτερα, ξεκίνησε για να βρει τον άνδρα. Σε βίντεο από τη ισπανική ακτοφυλακή διακρίνεται ένας δύτης να έχει ανέβει στο κύτος του πλοίου και να αναζητά σημεία ζωής. Ο άνδρας απάντησε χτυπήματα στο εσωτερικό του σκάφους.

 

 

Ωστόσο, σε αυτό το σημείο η θάλασσα ήταν ταραγμένη και ο ήλιος είχε πλέον δύσει και έτσι η ομάδα προσάρτησε πλευστικά μπαλόνια στο σκάφος για να μην βυθιστεί και περίμενε μέχρι το πρωί.

Το επόμενο πρωινό δύο δύτες κολύμπησαν κάτω από το σκάφος και αντίκρυσαν τον άνδρα με στολή επιβίωσης από νεοπρένιο να είναι βυθισμένος στο νερό μέχρι τα γόνατα.

Μετά από συνεννόηση βούτηξε στα παγωμένα νερά και κολύμπησε κάτω από το σκάφος για να βγει στην επιφάνεια, όπου και παρελήφθη από τους ισπανούς διασώστες.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση