Άρτσι Μπάτερσμπι: Να μην πεθάνει στο νοσοκομείο παρακαλούν οι γονείς του 12χρονου που είναι σε κώμα 120 ημέρες

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2022 21:08 Άρτσι Μπάτερσμπι: Να μην πεθάνει στο νοσοκομείο παρακαλούν οι γονείς του 12χρονου που είναι σε κώμα 120 ημέρες

Συγκλονίζει η υπόθεση του 12χρονου Βρετανού Άρτσι Μπάτερσμπι. Απογοητευμένοι οι γονείς του παιδιού διεκδικούν νομικά ένα αξιοπρεπές τέλος για τον Άρτσι, που είναι σε κώμα από τις 7 Απριλίου.

Πριν λίγες ώρες, η οικογένεια του Άρτσι Μπάτερσμπι που παραμένει σε κώμα έχασε την τελευταία μάχη για να διατηρήσουν τη νοσοκομειακή μηχανική υποστήριξη στον 12χρονο. Τώρα το μόνο που ζητούν είναι ο γιος τους να μην πεθάνει στο νοσοκομείο και υπέβαλαν αίτηση να μεταφερθεί σε ξενώνα για ένα αξιοπρεπές τέλος!

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απέρριψε την προσφυγή των γονιών του Άρτσι, της μητέρας του, Χόλι Ντανς και του πατέρα του, Πολ Μπάτερσμπι, αφήνοντάς τους «απολύτως απογοητευμένους», αναφέρει το BBC.

Τώρα, η οικογένεια έχει υποβάλει αίτηση στο Ανώτατο Δικαστήριο για να μεταφερθεί ο ανήλικος από το Βασιλικό Νοσοκομείο του Λονδίνου σε ξενώνα για τις τελευταίες του ώρες.

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις της μητέρας του Άρτσι:

 

 

Η Χόλι χαρακτήρισε την απόρριψη του αιτήματός τους να μεταφερθεί ο 12χρονος «απλά απάνθρωπη». Σε δήλωσή της, είπε: «Εάν ο Άρτσι δεν λάβει οξυγόνο, εάν και εφόσον αφαιρεθεί η υποστήριξη ζωής, θα συνεχίσω να του δίνω εγώ οξυγόνο. Προσεύχομαι το Ανώτατο Δικαστήριο να πράξει το σωστό. Αν αρνηθούν την άδεια να τον πάμε σε ξενώνα και να του χορηγήσουν παρηγορητικό οξυγόνο, αυτό θα είναι απλώς απάνθρωπο και δεν θα έχει καμία σχέση με αξιοπρέπεια»!

 

 

Ο ανήλικος βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του μετά από ένα επικίνδυνο διαδικτυακό παιχνίδι, στις 7 Απριλίου. Έπαθε εγκεφαλική βλάβη και από τότε δεν ανταποκρίνεται. Διατηρείται στη ζωή με μηχανική υποστήριξη, στο νοσοκομείο στο Whitechapel του ανατολικού Λονδίνου.

«Θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους. Θα αγωνιστούμε για το δικαίωμα του γιου μας να ζήσει», δήλωσε η Χόλι Ντανς.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση