Ο Τραμπ έθαψε την Ιβάνα σε ιδιόκτητο γήπεδο γκολφ στο Νιου Τζέρσεϊ για να γλυτώσει φόρους!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Αυγούστου 2022 21:30 Ο Τραμπ έθαψε την Ιβάνα σε ιδιόκτητο γήπεδο γκολφ στο Νιου Τζέρσεϊ για να γλυτώσει φόρους!

Τι αποκαλύπτει δημοσίευμα του Guardian - Ο φορολογικός κώδικας στο Νιου Τζέρσεϊ απαλλάσσει τη γη που χρησιμοποιείται ως νεκροταφείο από κάθε είδους επιβαρύνσεις

Η Ιβάνα Τραμπ πριν από έναν μήνα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. 
Η οικογένεια Τραμπ την αποχαιρέτησε και η ταφή της έγινε σε ένα χώρο κοντά στην ... πρώτη τρύπα του Trump National Golf Club στο Bedminster του Νιου Τζέρσεϊ.

 

Γιατί όμως ο Ντόναλντ Τραμπ επέλεξε αυτό το μέρος για τελευταία κατοικία της πρώτης του συζύγου;

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian o φορολογικός κώδικας στο Νιου Τζέρσεϊ απαλλάσσει τη γη που χρησιμοποιείται ως νεκροταφείο από όλους τους φόρους και κάθε είδους επιβαρύνσεις. Έτσι λοιπόν η επιλογή αυτή για τον τόπο ταφής  της πρώτης συζύγου του πρώην προέδρου των ΗΠΑ  έχει ως αποτέλεσμα μια σαφώς πιο ευνοϊκή φορολογία αντιμετώπιση, καθώς η οικογένεια Τραμπ έχει στην κατοχή την επιχείρηση γκολφ σε μία πολιτεία όπου οι φόροι ιδιοκτησίας και γης είναι σε δυσθεώρητα ύψη.

Στο μεταξύ σύμφωνα με έγγραφα  που δημοσίευσε η ProPublica, η οικογένεια Τραμπ είχε προσπαθήσει προηγουμένως να ορίσει ένα κοντινό ακίνητο στο Χάκετσταουν του Νιου Τζέρσεϊ, ως μη κερδοσκοπική εταιρεία που διαχειρίζεται νεκροταφεία. Η Ιβάνα είναι το πρώτο άτομο που θάφτηκε στο γήπεδο του γκολφ, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ και η οικογένειά του περνούν πολύ χρόνο τους καλοκαιρινούς μήνες.

000_I82EV
 

Σημειώνεται πως η Μπρουκ Χάρινγκτον η οποία είναι καθηγήτρια κοινωνιολογίας στο κολέγιο Ντάρτμουθ, που βρίσκεται στο Νιου Χάμσαϊρ έγραψε στα social media ότι είχε εξετάσει τους ισχυρισμούς με βάση τους οποίους η Ιβάνα Τραμπ θα ωφελούσε τα φορολογικά σχέδια του πρώην προέδρου των ΗΠΑ μέσα από... τον τάφο της.

«Ως φορολογική ερευνήτρια, ήμουν δύσπιστη απέναντι στις φήμες ότι ο Τραμπ έθαψε την πρώην σύζυγό του σε αυτό το θλιβερό μικρό οικόπεδο στο γήπεδο του γκολφ του Μπέντμινστερ του Νιου Τζέρσεϊ μόνο και μόνο για να πετύχει φορολογικές ελαφρύνσεις. Οπότε έλεγξα τον φορολογικό κώδικα του Νιου Τζέρσεϊ και παιδιά… είναι μια τριπλέτα φοροαποφυγής. Ο φόρος περιουσίας, εισοδήματος και επί των πωλήσεων, όλα έχουν εξαλειφθεί», τόνισε η Μπρουκ Χάρινγκτον.

Στη συνέχεια ανάρτησε στα social media στο Twitter τον πλήρη φορολογικό κώδικα του Νιου Τζέρσεϊ για τη γη των νεκροταφείων, δηλώντας έκπληκτη και κατηγορώντας τον Ντόναλντ Τραμπ ότι έθαψε τη σύζυγό του σε «κάτι περισσότερο από τον τάφο ενός φτωχού» ντροπιάζοντας τα τρία παιδιά που απέκτησαν μαζί, την Ιβάνκα, τον Ντον Τζούνιορ και τον Έρικ.

πηγή: protothema.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση