«Θέλουμε λιγότερες drag queen και περισσότερους Τσακ Νόρις»: Νέο παραλήρημα Όρμπαν

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 05 Αυγούστου 2022 20:20 «Θέλουμε λιγότερες drag queen και περισσότερους Τσακ Νόρις»: Νέο παραλήρημα Όρμπαν

Με παρατεταμένα χειροκροτήματα έγινε δεκτός στο Συνέδριο Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης (CPAC) στο Τέξας ο Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος εξαπέλυσε νέους μύδρους κατά των φιλελεύθερων αξιών και των μεταναστών.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός βρήκε ευήκοα ώτα στο συνέδριο στο Ντάλας των Αμερικανών υπερσυντηρητικών, που βλέπουν στο πρόσωπό του έναν «ήρωα».

«Αν αμφιβάλλει κανείς κατά πόσον είναι ίδιοι οι προοδευτικοί φιλελεύθεροι και οι κομμουνιστές, ρωτήστε εμάς στην Ουγγαρία (…) Το ίδιο είναι, και γι’ αυτό πρέπει να τους ξανανικήσουμε» φώναξε ο Όρμπαν στο ακροατήριο των συνωμοσιολόγων, εκπροσώπων της «θρησκευτικής Δεξιάς» και οπαδών του φίλου του, Ντόναλντ Τραμπ, με τον οποίο συναντήθηκε προ ημερών.

Σε μια ομιλία εμποτισμένη με πολεμοχαρή ρητορική, ο Ούγγρος πρωθυπουργός έκανε λόγο για έναν πολιτισμικό πόλεμο και τάχθηκε για άλλη μια φορά κατά των μεταναστών και των φιλελεύθερων αξιών.

Μύδροι Όρμπαν κατά των Αμερικανών Δημοκρατικών

Επικεφαλής μιας υπερσυντηρητικής δεξιάς εθνικιστικής κυβέρνησης από το 2010 στην Ουγγαρία, ο Όρμπαν έχει συγκρουστεί με την ΕΕ για τις επιθέσεις του στο Κράτος Δικαίου και στο συνέδριο του CPAC εμφανίστηκε ως πρότυπο, που απέσπασε πολλά χειροκροτήματα πλέκοντας το εγκώμιο της «παραδοσιακής οικογένειας».

«Χρειαζόμαστε λιγότερες drag queen και περισσότερους Τσακ Νόρις» είπε, αναφερόμενος στον φίλο του, διάσημο Αμερικανό ηθοποιό και ένθερμο υποστηρικτή του Τραμπ.

 

 

Ο Όρμπαν περιέγραψε εαυτόν ως «παλιομοδίτη μαχητή της ελευθερίας» και ισχυρίστηκε ότι η χώρα του πολιορκείται από «προοδευτικούς φιλελεύθερους».

«Είμαι ο μακροβιότερος πρωθυπουργός στην Ευρώπη. Ο μοναδικός πολιτικός στην ήπειρό μας που αντιμάχεται τη μετανάστευση, πατέρας πέντε παιδιών και παππούς πέντε εγγονιών», συνέχισε. Κι έστρεψε τα βέλη του κατά των Δημοκρατικών στις ΗΠΑ: «Έχουν κάνει τα πάντα για να βάλουν μια σφήνα μεταξύ μας. Με μισούν και συκοφαντούν εμένα και τη χώρα μου, όπως μισούν εσάς και συκοφαντούν την Αμερική που εκπροσωπείτε», είπε.

Ο Όρμπαν «πρότυπο» των Αμερικανών υπερσυντηρητικών

Το ακροατήριο -μερικές εκατοντάδες βρίσκονταν στην αίθουσα- διέκοπτε συχνά με χειροκροτήματα τον Όρμπαν, που εμφανίστηκε ως πρότυπο, απ’ το οποίο μπορεί να μάθει ακόμη πολλά η αμερικανική Δεξιά.

«Πρέπει να είστε θαρραλέοι. Αν φοβάστε, να θυμάστε ότι έχετε μια αποστολή να ολοκληρώσετε» είπε, απευθυνόμενος στους οικοδεσπότες του. «Το μόνο που μπορεί να σας δείξει η Ουγγαρία είναι πώς εμείς αμυνόμαστε με τους δικούς μας κανόνες».

Σημειωτέον ότι τον περασμένο Μάιο η Ουγγαρία φιλοξένησε συνέδριο του CPAC.

Και μετά τον Όρμπαν, η... Σάρα Πέιλιν

Στο συγκεκριμένο συνέδριο στο Ντάλας -«από τις μεγαλύτερες και με μεγάλη επιρροή συγκεντρώσεις συντηρητικών παγκοσμίως», κατά τους διοργανωτές- δεν χωρούν μετριοπαθείς συντηρητικοί.

Στο βήμα εμφανίστηκε χθες και η πρώην υποψήφια αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Σάρα Πέιλιν, που θέλει να μπει τώρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η Πέιλιν, διχαστική φιγούρα της αμερικανικής Δεξιάς, είχε δεχθεί σκωπτικές επικρίσεις στην προεκλογική εκστρατεία του 2008, όταν είχε υποστηρίξει ότι έβλεπε από το σπίτι της στην Αλάσκα τη Ρωσία.

Αυτή τη φορά επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν και των «fake news ΜΜΕ», που δεν ασχολούνται με τα κρίσιμα θέματα που απασχολούν τους πολίτες, λόγος για τον οποίο χειροκροτήθηκε από λιγότερους ακροατές, αφού η αίθουσα ήταν ήδη μισοάδεια.

Σήμερα θα μιλήσει η Ρεπουμπλικανή βουλευτής Μάρτζορι Τέιλορ Γκριν, που έχει αποκτήσει φήμη ως εκπρόσωπος ακροδεξιών θεωριών συνωμοσίας, ενώ τις εργασίες του συνεδρίου θα κλείσει αύριο με ομιλία του ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

πηγή: protothema.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση