Σαουδική Αραβία: Δείτε πως θα είναι η πρώτη κάθετη πόλη χωρίς αυτοκίνητα

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 12:45 Σαουδική Αραβία: Δείτε πως θα είναι η πρώτη κάθετη πόλη χωρίς αυτοκίνητα

Χαρακτηρίζεται ως «μια επανάσταση στον πολιτισμό» και θα μπορεί να στεγάσει 9 εκατομμύρια ανθρώπους

Τα σχέδια για την «THE LINE», την πρώτη κάθετη πόλη χωρίς αυτοκίνητα, έδωσε στη δημοσιότητα η Σαουδική Αραβία ενώ δημοσιοποιήθηκε βίντεο για τον σχεδιασμό της… έναν καλυμμένο με ανακλαστικές επιφάνειες ουρανοξύστη, ύψους 500 μέτρων που προορίζεται να γίνει στέγη εννέα εκατομμυρίων ανθρώπων.

Το πρότζεκτ για την σε ευθεία γραμμή, πόλη, η οποία θα έχει μήκος 170 χιλιόμετρα και πλάτος 200 μέτρα, εγκαινίασε ο διάδοχος του θρόνου στη Σαουδική Αραβία Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν και χαρακτηρίζεται ως «μια επανάσταση στον πολιτισμό».

Το εδαφικό αποτύπωμά της είναι μόνον 34 τετραγωνικά χιλιόμετρα και θα στεγάσει εννέα εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι θα ζουν σε γειτονιές όπου όλες οι καθημερινές ανάγκες θα είναι προσβάσιμες με τα πόδια εντός πέντε λεπτών. Οι υποδομές της πόλης θα επιτρέπουν τη μετάβαση από το ένα στο άλλο άκρο της πόλης μέσα σε 20 λεπτά, κάτι που σημαίνει ότι δεν απαιτούνται αυτοκίνητα.

Η The Line σχεδιάζεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Neom και της κίνησης Vision 2030 της Σαουδικής Αραβίας για να διαφοροποιήσει την οικονομία της και να εξαρτάται σε μικρότερο βαθμό από το αργό πετρέλαιο.

Πηγή: Newsbeast.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση