Η χειρότερη ξηρασία στην Ισπανία από το 1981 – Έκτακτα μέτρα για το νερό, απόκοσμες εικόνες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 10 Αυγούστου 2022 16:56 Η χειρότερη ξηρασία στην Ισπανία από το 1981 – Έκτακτα μέτρα για το νερό, απόκοσμες εικόνες

Η Ισπανία βιώνει τη χειρότερη ξηρασία των τελευταίων τουλάχιστον 40 ετών. Καθώς κυριαρχούν μεγάλοι φόβοι για καταστροφή των καλλιεργειών, οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές αποφάσισαν να περιορίσουν την κατανάλωση νερού.

Όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση στην Ισπανία, η ξηρασία έχει μειώσει τα αποθέματα νερού της ηπειρωτικής επικράτειας στο 40% της συνολικής χωρητικότητας των ταμιευτήρων και των φραγμάτων.

Αυτό σημαίνει ότι σε ορισμένες περιοχές, όπως η λεκάνη απορροής του ποταμού Guadiana, που διέρχεται από την Castilla – La Mancha, την Extremadura και τη νότια Πορτογαλία, το ποσοστό αυτό ανερχόταν μόνο στο 26% της συνολικής χωρητικότητας.

Η έλλειψη νερού οδήγησε τις περιφερειακές κυβερνήσεις και τους δήμους σε όλη την Ισπανία να λάβουν μέτρα για τον περιορισμό της κατανάλωσης νερού.

Ανάμεσα σε αυτά, διακοπή της ύδρευσης κατά τη διάρκεια της νύχτας, θέσπιση ορίων κατανάλωσης ανά άτομο σε κάθε σπίτι, απαγόρευση των ντους στις παραλίες, πλύσιμο των αυτοκινήτων, πότισμα του κήπου και του γεμίσματος ιδιωτικών πισίνων.

Η κατάσταση επηρεάζει ιδιαίτερα τις περιοχές της Γαλικίας, της Ανδαλουσίας και της Καταλονίας, αλλά υπάρχουν μέτρα για τη μείωση της κατανάλωσης νερού που θα υιοθετηθούν σε ολόκληρη τη χώρα.

πηγή: newsit.gr

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση