Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κοριτσάκι που είχε εξαφανιστεί το 2019 βρέθηκε ζωντανό κάτω από σκάλα -Ποιοι την είχαν απαγάγει

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2022 13:12 Κοριτσάκι που είχε εξαφανιστεί το 2019 βρέθηκε ζωντανό κάτω από σκάλα -Ποιοι την είχαν απαγάγει

Μετά από σχεδόν τρία χρόνια υποψίας, η αστυνομία της πόλης Saugerties στις ΗΠΑ, κατάφερε να αποκτήσει ένταλμα έρευνας για το σπίτι των πιο πιθανών υπόπτων και να βρει ένα αγνοούμενο κορίτσι, κρυμμένο σε ένα μυστικό διαμέρισμα.

Όταν η Paislee Shultis εξαφανίστηκε από το Cayuga Heights κοντά στην Ithaca της Νέας Υόρκης στις 13 Ιουλίου 2019, η οικογένειά της ήταν απαρηγόρητη. Αν και η αστυνομία υποψιαζόταν ότι την τετράχρονη είχαν απαγάγει οι βιολογικοί γονείς της που είχαν χάσει την επιμέλειά της, η Kimberly Cooper και ο Kirk Shultis Jr, το προαίσθημα θα χρειαζόταν σχεδόν τρία χρόνια για να επιβεβαιωθεί.

Το εξάχρονο σήμερα κορίτσι βρέθηκε ζωντανό και καλά στην υγεία του στο σπίτι του βιολογικού της πατέρα στο Saugerties της Νέας Υόρκης τη Δευτέρα. Οι ντετέκτιβ πίστευαν εδώ και καιρό ότι την κρατούσαν εκεί. Στις προηγούμενες επισκέψεις κατέληγαν συνήθως στο ότι οι ύποπτοι παρείχαν περιορισμένη πρόσβαση στην κατοικία.

Η αστυνομία έλαβε τελικά αρκετές πραγματικές πληροφορίες για την έκδοση εντάλματος έρευνας στις 14 Φεβρουαρίου 2022. Πέρασαν μια ώρα χτενίζοντας το σπίτι πριν ένας ντετέκτιβ παρατηρήσει ότι οι σκάλες του υπογείου ήταν περίεργα κατασκευασμένες. Ο αρχηγός της αστυνομίας του Saugerties, Joseph Sinagra, δήλωσε ότι τόσο η Cooper όσο και η Paislee κρύβονταν σε έναν μικρό χώρο μέσα.

«Υπήρχε κάτι στη σκάλα που τον ενοχλούσε. Το παιδί δεν έβγαλε ούτε έναν ήχο. Η Κίμπερλι δεν έκανε ποτέ θόρυβο. Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί είναι τι της είπαν οι γονείς της που θα την κρατούσε τόσο ακίνητη και ήσυχη, ενώ οι αστυνομικοί ανεβοκατέβαιναν τα σκαλιά, ενώ έκαναν διάλυση των σκαλοπατιών».

Πριν από την απαγωγή, η Paislee μεγάλωσε στο ήσυχο χωριό Cayuga Heights στα περίχωρα της Ithaca. Έζησε τέσσερα σύντομα χρόνια κανονικότητας πριν ο Shultis Jr. και η Cooper χάσουν την επιμέλεια της ίδιας και της μεγαλύτερης αδελφής της.

«Πιστεύουμε ότι αυτό που συνέβη μετά από εκείνο το σημείο ήταν ότι κάποιος ενημέρωσε τους γονείς ότι το μεγαλύτερο παιδί είχε παραληφθεί από τον νόμιμο κηδεμόνα και τους τότε αξιωματούχους της κομητείας και αυτό έκανε τους γονείς να πάρουν τότε την Paislee και να φύγουν», εξήγησε ο Sinagra.

Οι αρχές σίγουρα υποπτεύονταν τον Shultis Jr. και την Cooper από την αρχή και μάλιστα θα λάμβαναν πολλές πληροφορίες για το σπίτι στο Saugerties κατά τη διάρκεια της πολυετούς έρευνάς τους. Ωστόσο, ο Sinagra δήλωσε ότι κάθε επίσκεψη που έκανε ποτέ η αστυνομία στο ζευγάρι, αντιμετωπίστηκε με «αντίπαλους» ισχυρισμούς ότι οι αστυνομικοί τους «παρενοχλούσαν» και τους «έπρηζαν».

Ενώ τους έκαναν παρατήρηση και τους έλεγαν ότι «θα έπρεπε να ψάχνουν για την Paislee», κατά καιρούς τους επέτρεπαν να εισέλθουν μέσα. Αυτό συνέβη περίπου δώδεκα φορές τα τελευταία δυόμισι χρόνια, αλλά ο Shultis Jr., ο πατέρας του που ζει μαζί του ή η Κούπερ περιόριζαν πάντα κάθε πρόσβαση σε υπνοδωμάτια ή στο υπόγειο. Και δεδομένου ότι οι αρχές δεν είχαν ένταλμα, δεν μπορούσαν να ψάξουν μακρύτερα.

«Μας ενοχλεί το γεγονός ότι αυτό συνεχίστηκε για δύο χρόνια», δήλωσε ο Sinagra. «Μας έλεγαν ψέματα επί δύο χρόνια».

Τα πράγματα άλλαξαν πριν από λίγες ημέρες, όταν η αστυνομία έλαβε άλλη μια πληροφορία. Όλες οι πληροφορίες που είχαν λάβει προηγουμένως ήταν «φήμες», τις οποίες δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν. Αυτή η νέα πληροφορία ήταν απροσδιόριστη. Ωστόσο, περιείχε πραγματικά στοιχεία ότι το κορίτσι ήταν κρυμμένο στο σπίτι.

Με τις νέες πληροφορίες, το αστυνομικό τμήμα του Saugerties ήταν επιτέλους σε θέση να λάβει ένταλμα. Οι αστυνομικοί έφτασαν στις 4 το απόγευμα της Δευτέρας για να βεβαιωθούν ότι κανείς δεν έφυγε από το ακίνητο - και εκτέλεσαν το ένταλμα έρευνας στις 8 το βράδυ.

Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν για πρώτη φορά ένα δωμάτιο στο υπόγειο κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους. Περιείχε ένα κρεβάτι που φαινόταν να έχει χρησιμοποιηθεί, ενώ το όνομα της Paislee ήταν γραμμένο σε έναν από τους τοίχους. Οι ιδιοκτήτες του σπιτιού αρνήθηκαν ότι γνώριζαν πού βρισκόταν και ισχυρίστηκαν ότι απλώς είχαν έτοιμο το δωμάτιό της σε περίπτωση που την έβρισκαν ποτέ.

«Ρωτήσαμε, 'Είναι εδώ;'... Και αρνήθηκαν ότι κάποιος ζούσε σε αυτό το σπίτι, στο συγκεκριμένο δωμάτιο», δήλωσε ο Sinagra. «Είπαν ότι είχαν ετοιμάσει το δωμάτιο έτσι για την περίπτωση που η Paislee θα επέστρεφε ποτέ».

Γύρω στις 9 μ.μ., ο ντετέκτιβ Erik Thiele εντόπισε κάτι που έμοιαζε με κουβέρτα, αφού έστρεψε το φακό του μέσα από μια ρωγμή στην ξύλινη σκάλα. Ο Thiele και οι συνάδελφοί του άρχισαν να τραβούν τα σκαλοπάτια και είδαν δύο μικροσκοπικά πόδια. Στη συνέχεια, έβγαλαν έξω την Paislee. Είχε ξαπλώσει δίπλα στην Cooper σιωπηλά για πάνω από μία ώρα.

«Μετά την αφαίρεση αρκετών ακόμη σκαλοπατιών, το παιδί και η απαγωγέας του ανακαλύφθηκαν μέσα», ανέφερε η αστυνομία. «Ο χώρος ήταν μικρός, κρύος και υγρός. Το παιδί και η απαγωγέας της, η Kimberly Cooper, βρέθηκαν κρυμμένες μέσα στον σκοτεινό και υγρό θάλαμο».

Ο Sinagra είπε ότι αυτή η αυτοσχέδια κρυψώνα χρησιμοποιούνταν πιθανότατα κάθε φορά που οι αρχές επισκέπτονταν τον Shultis Jr., τον πατέρα του και την Cooper. Με μια πόρτα στο υπόγειο υπνοδωμάτιο της Paislee που οδηγούσε σε έναν σύντομο διάδρομο που συνέδεε τον χώρο, αυτό φαινόταν περισσότερο από πιθανό. Τελικά, η αστυνομία συνέλαβε και τους τρεις εμπλεκόμενους ενήλικες. Σώο και αβλαβές, το κορίτσι επεστράφη στους νόμιμους κηδεμόνες του.

πηγή: iefimerida.gr