Ζαπορίζια: Ο Ζελένσκι έθεσε στον Μακρόν την «πυρηνική τρομοκρατία» της Ρωσίας

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 20:38 Ζαπορίζια: Ο Ζελένσκι έθεσε στον Μακρόν την «πυρηνική τρομοκρατία» της Ρωσίας

Το θέμα της Ζαπορίζια και της «πυρηνικής τρομοκρατίας» της Μόσχας έθεσε ο  Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Εμανουέλ Μακρόν. Οι δύο ηγέτες συνομίλησαν για 80′ λεπτά της ώρας.

Οι βομβαρδισμοί στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού της Ζαπορίζια τις τελευταίες ημέρες έχουν προκαλέσει ισχυρή διεθνή ανησυχία. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δηλώνει με ανάρτησή του στο Twitter ότι συζήτησε το θέμα της «πυρηνικής τρομοκρατίας της Ρωσίας» στον ουκρανικό πυρηνικό σταθμό κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον Γάλλο ομόλογό του, Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Ουκρανός ηγέτης δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για τη συνομιλία σχετικά με τον σταθμό της Ζαπορίζια, τον οποίο οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν τον Μάρτιο μετά την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

 

 

Η Γαλλική Προεδρία ανακοίνωσε ότι η τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στους δύο ηγέτες έγινε πριν από το μεσημέρι της Τρίτης (16.08.2022) και διήρκεσε μία ώρα και είκοσι λεπτά.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση