Ζιμπάμπουε: Διπλασιάστηκαν οι θάνατοι από ιλαρά – Τουλάχιστον 157 παιδιά πέθαναν από την ασθένεια

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 16 Αυγούστου 2022 21:44 Ζιμπάμπουε: Διπλασιάστηκαν οι θάνατοι από ιλαρά – Τουλάχιστον 157 παιδιά πέθαναν από την ασθένεια

Η επιδημία ιλαράς που σαρώνει στη Ζιμπάμπουε έχει στοιχίσει τη ζωή σε 157 παιδιά. Οι θάνατοι μάλιστα, σχεδόν διπλασιάστηκαν μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα, όπως ανέφερε σήμερα η υπουργός Πληροφοριών της χώρας.

Την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνηση στη Ζιμπάμπουε επέρριψε την ευθύνη για την αύξηση των μολύνσεων από ιλαρά σε σχισματικές ομάδες της Αποστολικής Εκκλησίας, εξηγώντας ότι οι περισσότεροι από τους ασθενείς είναι ανεμβολίαστοι.

Συνολικά ο αριθμός των ύποπτων κρουσμάτων αυξήθηκε από τα 1.036 στα 2.056 μέσα σε διάστημα τεσσάρων ημερών, είπε η υπουργός Μόνικα Μουτσβάνγκουα, μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Οι περισσότεροι ασθενείς μάλιστα είναι παιδιά ηλικίας από 6 μηνών μέχρι 15 ετών και προέρχονται από θρησκευτικές ομάδες που δεν πιστεύουν στο

«Παρατηρήθηκε ότι τα περισσότερα κρούσματα δεν είχαν εμβολιαστεί κατά της ιλαράς», σημείωσε. Το υπουργείο Υγείας θα εντείνει το πρόγραμμα εμβολιασμού ενόψει και του νέου σχολικού έτους που ξεκινά τον Σεπτέμβριο ενώ η κυβέρνηση κάνει έκκληση στους τοπικούς φυλάρχους και τους παραδοσιακούς θεραπευτές ζητώντας τη στήριξή τους, πρόσθεσε.

Η επιδημία ιλαράς είναι άλλο ένα πρόβλημα για τον υγειονομικό τομέα της Ζιμπάμπουε που επί χρόνια αντιμετωπίζει ελλείψεις σε φάρμακα αλλά και τις απεργίες των υγειονομικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση