Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενετία: Οι «θρασύτατοι» τουρίστες πλήρωσαν πρόστιμο για το surfboard στα κανάλια της ιταλικής πόλης

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 21:12 Βενετία: Οι «θρασύτατοι» τουρίστες πλήρωσαν πρόστιμο για το surfboard στα κανάλια της ιταλικής πόλης

Εντοπίστηκαν και... τιμωρήθηκαν τελικά οι δύο νεαροί τουρίστες που εθεάθησαν να κάνουν surfboard στο μεγάλο κανάλι της Βενετίας.

Οι αρχές τους ταυτοποίησαν και τους επιβλήθηκε πρόστιμο.

Ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπρουνιάρο είχε αποκαλέσει χθες Τετάρτη «ανόητους» τους δύο τουρίστες που απαθανατίζονταν σε βίντεο να κάνουν ελιγμούς με τα ηλεκτρικά surfboards ανάμεσα σε σκάφη και γόνδολες. Μάλιστα, προσέφερε ένα δείπνο σε εστιατόριο σε όποιον μπορούσε να τους αναγνωρίσει.

Η αστυνομία της Βενετίας δεν άργησε να φθάσει στα ίχνη τους και αφού τους εντόπισε, επέβαλε πρόστιμο 1.500 ευρώ στον καθένα, ενώ κατέσχεσε τις ηλεκτρικές σανίδες του σερφ (αξίας περίπου 25.000 ευρώ).

«Σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια», έγραψε ο δήμαρχος της Βενετίας σε μήνυμά του στο Twitter, συμπληρώνοντας ότι η δημοτική αρχή σκόπευε να μηνύσει τους τουρίστες και να ενημερώσει τα προξενεία των χωρών τους για τη συμπεριφορά τους.

Δείτε το βίντεο:

Την περασμένη εβδομάδα, ο δήμαρχος ζήτησε την επιβολή 10ήμερης φυλάκισης για 33χρονο Σκωτσέζο τουρίστα, ο οποίος πιάστηκε να κολυμπάει σε κανάλι.

Το 2020, ένας Γάλλος τουρίστας τιμωρήθηκε με 150 ευρώ πρόστιμο διότι έκανε… sup, ενώ δύο Γερμανίδες τιμωρήθηκαν με 250 ευρώ πρόστιμο διότι πιάστηκαν να κολυμπούν με μπικίνι, κοντά σε μια εκκλησία της πόλης.