Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέλος της ουκρανικής αντίστασης στη Ζαπορίζια μιλά στους New York Times: «Ρώσοι, ποτέ δεν θα είστε ασφαλείς»

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 22:00 Μέλος της ουκρανικής αντίστασης στη Ζαπορίζια μιλά στους New York Times: «Ρώσοι, ποτέ δεν θα είστε ασφαλείς»

Μήνυμα στους Ρώσους στέλνει Ουκρανός που είναι μέλος της αντίστασης στη Ζαπορίζια.

Η εφημερίδα The New York Times στο ρεπορτάζ της με τίτλο «Πίσω από τις εχθρικές γραμμές, οι Ουκρανοί λένε στους Ρώσους 'Δεν είστε ποτέ ασφαλείς', γράφει ότι «παράνομοι πυρήνες της αντίστασης εντοπίζουν στόχους, σαμποτάρουν σιδηροδρομικές γραμμές και σκοτώνουν όσους θεωρούνται συνεργάτες, ενώ προσπαθούν να εκνευρίσουν τις ρωσικές δυνάμεις».

Ο Ουκρανός αντιστασιακός που μιλάει στην εφημερίδα, με το όνομα Σβαρόγκα, λέει ότι στόχος του κινήματος αντίστασης είναι «να δείξουμε (στα στρατεύματα κατοχής και στη ρωσική κυβέρνηση) ότι δεν βρίσκονται στο σπίτι τους, δεν πρέπει να εγκατασταθούν και δεν πρέπει να κοιμούνται ήσυχα».

Αναφέρει επίσης ότι οι Ουκρανοί στρατιωτικοί άρχισαν να εκπαιδεύουν αντάρτες μερικούς μήνες πριν την εισβολή, όταν η Ρωσία συγκέντρωνε τα στρατεύματά της στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Ποτέ δεν θα είσαστε ασφαλείς» λένε οι Ουκρανοί στους Ρώσους

Η Μελιτόπολη, πόλη στη νότια Ουκρανία, λέει ο Σβαρόγκα, έχει «μετατραπεί σε κέντρο αντίστασης» και προσθέτει ότι τα πλήγματα που καταφέρουν σε διάφορους στόχους (αναφέρει για παράδειγμα τη βόμβα που τοποθέτησαν την άνοιξη σε περιπολικό με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός και να τραυματισθεί ένας ακόμη) στέλνουν ένα μήνυμα που λέει ότι «Ποτέ δεν θα είσαστε ασφαλείς».

Την περασμένη εβδομάδα, ένας συμμαχητής του, λέει ο Σβαρόγκα, τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο του Ουκρανού Όλεγκ Σοστάκ ο οποίος εντάχθηκε στο κόμμα «Ενιαία Ρωσία» στη Μελιτόπολη. Κατά την έκρηξη ο Σοστάκ τραυματίσθηκε.

Εκτός όμως από τις βομβιστικές ενέργειες, στα κατεχόμενα εδάφη της νοτιοανατολικής Ουκρανίας δρα στην παρανομία και το τμήμα της αντίστασης «Zoltaya Lenta» το οποίο ρίχνει προκηρύξεις και ζωγραφίζει γκράφιτι με σπρέι.

πηγή: iefimerida.gr