Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλγερία: Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές που άφησαν πίσω τους 38 νεκρούς

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2022 18:00 Αλγερία: Υπό έλεγχο οι πυρκαγιές που άφησαν πίσω τους 38 νεκρούς

Τις τελευταίες δύο ημέρες η Αλγερία είχε τυλιχτεί στις φλόγες, με τις πυρκαγιές στα βορειοανατολικά να προκαλούν  τον θάνατο τουλάχιστον 38 ανθρώπων. Σύμφωνα με δηλώσεις του αξιωματούχου της Πολιτικής Προστασίας, οι πυρκαγιές τέθηκαν τελικά σήμερα (19.08.20022) υπό έλεγχο.

«Όλες οι πυρκαγιές έχουν τεθεί πλήρως υπό έλεγχο», επεσήμανε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής της Αλγερίας,  Φαρούκ Ασούρ που είναι και υποδιευθυντής Πληροφοριών και Στατιστικής της Πολιτικής Προστασίας.

Ο επίσημος, προσωρινός απολογισμός κάνει λόγο για 37 νεκρούς, ανάμεσά τους 30 άνθρωποι, εκ των οποίων 11 παιδιά και έξι γυναίκες, στην Ελ Ταρφ, κοντά στα σύνορα με την Τυνησία. Πέντε ακόμη άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Σουκ Αχράς και δύο στη Σετίφ. Αλλά πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι υπάρχει ακόμη ένας νεκρός, ένας 72χρονος άνδρας στην Γκελμά.

Επί 48 ώρες περισσότεροι από 1.700 πυροσβέστες προσπαθούσαν να κατασβέσουν περισσότερες από 20 δασικές πυρκαγιές, από τις οποίες τραυματίστηκαν περίπου 200 άνθρωποι, κάποιοι σοβαρά.

Έρευνες και συλλήψεις για τις φωτιές

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ξεκίνησε έρευνα για να καθορίσει αν κάποιες πυρκαγιές οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια.

 

 

Η εισαγγελία της Σουκ Αχράς, όπου μια ολόκληρη οικογένεια χάθηκε στις φλόγες, ανακοίνωσε τη σύλληψη ενός εμπρηστή σε δάσος κοντά στην πόλη των 500.000 κατοίκων. Περισσότερες από 350 οικογένειες αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους και μια μαιευτική κλινική που βρισκόταν κοντά σε δασώδη περιοχή εκκενώθηκε.

Επίσης τρεις άνδρες συνελήφθησαν από την αστυνομία κοντά στην Ελ Ταρφ. Κατηγορούνται ότι έβαλαν φωτιά στις καλλιέργειες ενός γείτονά τους, αν και προς το παρόν οι αρχές δεν συνδέουν το γεγονός με τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στην περιοχή.

πηγή: newsit.gr