Ζαπορίζια: Ρώσοι συνέλαβαν εργαζόμενους στον πυρηνικό σταθμό γιατί «ήταν πληροφοριοδότες» των Ουκρανών

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2022 18:58 Ζαπορίζια: Ρώσοι συνέλαβαν εργαζόμενους στον πυρηνικό σταθμό γιατί «ήταν πληροφοριοδότες» των Ουκρανών

Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια, είναι ο μεγαλύτερος της Ευρώπης και βρίσκεται στην Ουκρανία.

Ήταν από τα πρώτα σημεία της χώρας που κατακτήθηκε από τους Ρώσους από τις πρώτες μέρες της εισβολής, ήδη από τον Μάρτιο.

Ωστόσο καθώς παραμένει κοντά στη γραμμή του μετώπου έχει δεχθεί επανειλημμένα πυρά τις τελευταίες εβδομάδες, εγείροντας φόβους για μια πυρηνική καταστροφή. Τόσο η Ρωσία όσο και η Ουκρανία έχουν κατηγορήσει η μία την άλλη για βομβαρδισμούς στην περιοχή του πυρηνικού σταθμού. 

Σήμερα δύο εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια συνελήφθησαν με την κατηγορία – όπως υποστηρίζει η Ρωσία – ότι έδιναν πληροφορίες στις ουκρανικές αρχές. Αυτό ανακοίνωσαν η Ρωσική Εθνική Φρουρά και ένας διορισμένος από τη Μόσχα αξιωματούχος της περιοχής.

Στην ανακοίνωση της η Ρωσική Εθνική Φρουρά αναφέρει ότι κατάφερε να αποτρέψει αυτό που αποκάλεσε «παράνομες ενέργειες» που απείλησαν την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού και ότι συνέλαβε δύο εργαζόμενους του σταθμού της Ζαπορίζια, μαζί με ένα τρίτο άτομο, που παραβίασε όπως λέει τις διαδικασίες πρόσβασης στον σταθμό και συνεργάστηκε με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο Βλαντίμιρ Ρόγκοφ, αξιωματούχος της διοίκησης που διόρισαν οι Ρώσοι, δήλωσε πως άλλοι δύο άνθρωποι είχαν συλληφθεί στις 17 Αυγούστου, οι οποίοι κατηγορούνται ότι βοήθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις να στοχοποιήσουν επιθέσεις εναντίον του εργοστασίου.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση