Nord Stream 1: Δεν θα ανοίξει το Σάββατο - Διαρροή επικαλείται η Gazprom

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 02 Σεπτεμβρίου 2022 20:03 Nord Stream 1: Δεν θα ανοίξει το Σάββατο - Διαρροή επικαλείται η Gazprom

Άγνωστο πότε θα ανοίξει ξανά ο αγωγός φυσικού αερίου προς τη Γερμανία, καθώς η Gazprom ανακοίνωσε, μία μέρα πριν την επανεκκίνησή του, ότι προέκυψε διαρροή.

Ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 1 προς τη Γερμανία δεν θα ξαναρχίσει το Σάββατο (02/09) όπως είχε προγραμματιστεί, ανακοίνωσε η ρωσική κρατική εταιρεία ενέργειας Gazprom.

Η εταιρεία δεν έδωσε χρονικό πλαίσιο για την επανεκκίνηση του αγωγού. Σύμφωνα με την Gazprom ο αγωγός θα παραμείνει κλειστός λόγω διαρροής.

Η κρατική εταιρεία της Ρωσίας λέει ότι η βλάβη εντοπίστηκε στον σταθμό συμπίεσης Portovaya, με την επιθεώρηση να πραγματοποιείται μαζί με εργάτες από τη Siemens - τη γερμανική εταιρεία που βοηθά στη συντήρηση του αγωγού.

Η Gazprom ισχυρίζεται ότι η διόρθωση διαρροών λαδιού σε βασικούς κινητήρες είναι δυνατή μόνο από εξειδικευμένα συνεργεία - τα οποία η Ρωσία είχε προηγουμένως πει ότι παρεμποδίστηκαν από τις δυτικές κυρώσεις.

Οι εισαγωγές φυσικού αερίου έχουν σταματήσει μέχρι να επιλυθεί αυτό, προσθέτει η δήλωση.

Η Ευρώπη έχει κατηγορήσει στο παρελθόν τη Ρωσία ότι περιόρισε τις εξαγωγές φυσικού αερίου ως αντίποινα για τις κυρώσεις.

πηγή: news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση