Κίνα: Διάσωση βγαλμένη από ταινία - Ήταν χαμένος 17 μέρες στα βουνά μετά από ισχυρό σεισμό

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 17:52 Κίνα: Διάσωση βγαλμένη από ταινία - Ήταν χαμένος 17 μέρες στα βουνά μετά από ισχυρό σεισμό

Μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ στην Κίνα, ένας άνδρας που αγνοούνταν στα βουνά, διασώθηκε. Πώς κατάφερε να επιβιώσει.

Οι κινεζικές σωστικές Αρχές διέσωσαν έναν άνδρα που είχε χαθεί στα βουνά για 17 ημέρες, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,8 Ρίχτερ που έπληξε τη νοτιοδυτική Κίνα, όπου σκοτώθηκαν 93 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 400.

Ο Gan Yu έμεινε πίσω για να βοηθήσει άλλους στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο όπου βρισκόταν σε υπηρεσία, αλλά στη συνέχεια πάλεψε να ξεφύγει από το ανώμαλο έδαφος καθώς είχε χάσει τα γυαλιά του, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως μεταδίδει το BBC, βρέθηκε ζωντανός αλλά με τραύματα από ένα ντόπιο χωρικό.

Ο κ. Gan και ο συνάδελφός του Luo Yong έμειναν πίσω στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο Wandong στις 5 Σεπτεμβρίου για να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες συναδέλφους τους και να βοηθήσουν στην αποφυγή πλημμύρας απελευθερώνοντας νερό από ένα φράγμα.

Στη συνέχεια προσπάθησαν να φύγουν, περπατώντας για περίπου 20 χιλιόμετρα (12 μίλια) στα βουνά γύρω από το εργοστάσιο.

Οι διασώστες έψαχναν την περιοχή για επιζώντες και οι δύο άνδρες προσπάθησαν ανεπιτυχώς να κάνουν σήμα για βοήθεια.

«Βγάλαμε τα ρούχα μας, τα στριμώξαμε σε κλαδιά δέντρων και τα κουνήσαμε» είπε ο κ. Λούο στο CNR.

Τελικά ο κύριος Luo πήγε να αναζητήσει βοήθεια, αφήνοντας τον κ. Gan με ένα αυτοσχέδιο κρεβάτι από βρύα και φύλλα μπαμπού και μερικά άγρια φρούτα για να φάει.

Ο κ. Luo βρέθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου αφού χρησιμοποίησε φωτιά για να αποσπάσει την προσοχή των διασωστών. Αλλά όταν βρέθηκε το καταφύγιο του πρώην συντρόφου του τρεις μέρες αργότερα, ο κύριος Gan δεν ήταν πια εκεί.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι σωστικές αρχές έκαναν εκ νέου έρευνα με τη βοήθεια ενός αγρότη που ήξερε την περιοχή. Μετά από λίγες ώρες άκουσε τις κραυγές του κυρίου Gan και τον βρήκε κάτω από δέντρα.

Οι διασώστες έφτασαν αργότερα στο σημείο και τον μετέφεραν σε ένα νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε με σπασμένα οστά.

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση