Νότια Κορέα: Απανωτές γκάφες του προέδρου Γιουν – To βρίσιμο με ανοιχτό μικρόφωνο και οι συναντήσεις που… έχασε

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 12:29 Νότια Κορέα: Απανωτές γκάφες του προέδρου Γιουν – To βρίσιμο με ανοιχτό μικρόφωνο και οι συναντήσεις που… έχασε

Δεν ξεκίνησε και πολύ καλά η θητεία του νέου προέδρου της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-Γέολ, αφού πηγαίνει από… γκάφα σε γκάφα, με τα ποσοστά δημοτικότητάς του να πέφτουν σε χρόνο ρεκόρ.

Αυτή την εβδομάδα, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας επισκέφθηκε το Λονδίνο για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ και έπειτα την Νέα Υόρκη (το πρώτο του ταξίδι στις ΗΠΑ) για να συμμετάσχει στη σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, προτού μεταβεί στον Καναδά χθες Πέμπτη.

Την Τετάρτη και καθώς αποχωρούσε από μια εκδήλωση στη Νέα Υόρκη, έπειτα από σύντομη συνομιλία που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο Γιουν αγνοώντας ότι το μικρόφωνο ήταν ανοιχτό ακούστηκε να λέει στον υπουργό του των Εξωτερικών Παρκ Τζιν: “Τι ντροπή…αν αυτά τα καθίκια αρνηθούν να το ψηφίσουν στη βουλή”.

Η υπεύθυνη Τύπου του Κιμ Έουν-χιε απέρριψε την κατηγορία εξηγώντας ότι ο πρόεδρος Γιουν αναφερόταν στο νοτιοκορεατικό κοινοβούλιο και όχι στον Μπάιντεν.

Βουλευτές της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν τον Γιουν ότι προσέβαλε τον Μπάιντεν και ντρόπιασε την χώρα του καθώς αρχικά μεταδόθηκε ότι ο νοτιοκορεάτης πρόεδρος εννοούσε ότι ο Μπάιντεν θα εκτίθετο αν το αμερικανικό Κογκρέσο δεν ψήφιζε ένα νομοσχέδιο που αφορά την χρηματοδότηση μιας παγκόσμιας πρωτοβουλίας.\

Δεν πήγε να αποτίσει φόρο τιμής στη βασίλισσα Ελισάβετ επειδή… είχε κίνηση

Τον κατηγόρησαν επίσης ότι “υπονομεύει το εθνικό γόητρο” επειδή δεν απέτισε ύστατο φόρο τιμής στην βασίλισσα Ελισάβετ κατά την πρώτη ημέρα της επίσκεψής του στο Λονδίνο, κάτι το οποίο το γραφείο του απέδωσε στην κίνηση στους δρόμους.

Οι αρχές ήλεγχαν αυστηρά την κίνηση στους δρόμους του Λονδίνου καθώς σχηματίζονταν τεράστιες ουρές στους δρόμους της πρωτεύουσας από πολίτες που ήθελαν να προσκυνήσουν το φέρετρο και κάποιοι από τους υψηλόβαθμους προσκεκλημένους-ανάμεσά τους και ο Γλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν–αναγκάστηκαν να πάνε να προσκυνήσουν πεζοί.

«Έχασε» σύνοδο με τον Μπάιντεν και κατ’ ιδίαν συνομιλίες

Οι βουλευτές της νοτιοκορεατικής αντιπολίτευσης επέκριναν επίσης τον Γιουν επειδή δεν συμμετείχε σε μια επίσημη σύνοδο με τον Μπάιντεν και τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα κάνοντας λόγο για “διπλωματική καταστροφή”.

Οι Γιουν και Μπάιντεν είχαν προγραμματίσει ανεπίσημες συνομιλίες στη Νέα Υόρκη, αλλά τελικά είχαν μια συνομιλία μόλις 48 δευτερολέπτων στο Παγκόσμιο Ταμείο.

Το γραφείο του Γιουν σχολίασε ότι αυτό ήταν ένα “Plan B” εξαιτίας των αλλαγών στο πρόγραμμα του Μπάιντεν και τόνισε ότι οι δύο άνδρες συναντήθηκαν και στο Λονδίνο.

Το ποσοστό της δημοτικότητάς του Γιουν, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, μειώθηκε μέσα σε μια εβδομάδα από 33% σε 28%.

 Πηγή: newsit.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση