Ο Αμπράμοβιτς στην απελευθέρωση Βρετανών αιχμαλώτων των Ρώσων - Έμειναν έκπληκτοι όταν τον είδαν μπροστά τους

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 13:28 Ο Αμπράμοβιτς στην απελευθέρωση Βρετανών αιχμαλώτων των Ρώσων - Έμειναν έκπληκτοι όταν τον είδαν μπροστά τους

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έπαιξε σημαντικό ρόλο στην απελευθέρωση πέντε Βρετανών αιχμαλώτων πολέμου στη Ρωσία.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς προσέφερε το ιδιωτικό του τζετ για τη μεταφορά πέντε Βρετανών αιχμαλώτων, από τη Ρωσία στη Σαουδική Αραβία. Ο πρώην ιδιοκτήτης της Τσέλσι έπαιξε καθοριστικό ρόλο, μαζί με τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, στη διαπραγμάτευση ανταλλαγής αιχμαλώτων.

Οι καταβεβλημένοι Τζον Χάρντινγκ, Σον Πίνερ, Έιντεν Άσλιν, Ντίλαν Χέιλι και Άντριου Χιλ “πέταξαν” προς την… ελευθερία -σύμφωνα με όσα αναφέρει η Daily Mail- και ο Ρώσος κροίσος τους έδωσε και από ένα iPhone για να καλέσουν τις οικογένειες τους.

Έχοντας περάσει περίπου έξι μήνες στα… χέρια των στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας, οι πέντε αιχμάλωτοι έφαγαν μπριζόλες, καναπεδάκια και τιραμισού στη διάρκεια της πτήσης μαζί με τον Ρώσο ολιγάρχη (!), αναφέρει επίσης το δημοσίευμα.

ΦΩΤΟ REUTERS

Ο πρώην αιχμάλωτος Τζον Χάρντινγκ δήλωσε στην «Sun»: «Είναι θρύλος. Τον λατρεύουμε και είμαι τόσο ευγνώμων για τις προσπάθειές του». Αρχικά βέβαια νόμιζαν πως είναι απλά κάποιος που μοιάζει στον Ρομάν Αμπράμοβιτς: «Δεν τον κατάλαβα και ο Σον μου είπε ότι του μοιάζει.

Τον πλησίασε στο αεροπλάνο και τον ρώτησε από πού είναι και τού είπε «από το Λονδίνο». Τότε ο Σον απάντησε: «Μοιάζεις με τον Ρομάν Αμπράμοβιτς» και εκείνος του είπε: «Αυτό συμβαίνει επειδή… αυτός είμαι, κύριε». Δεν μπορούσε να του πιστέψει. Στη συνέχεια έκανα ένα αστείο λέγοντας πως ο Σον είναι οπαδός της Γουέστ Χαμ και όλοι γελάσαμε».

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού συζητούσαν για ποδόσφαιρο: «Ο Σον του μιλούσε για πολλή ώρα για το ποδόσφαιρο κι εγώ μιλούσα με την βοηθό του. Μου είπε ότι Ρομάν Αμπράμοβιτς έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον να επιστρέψουμε.

Είναι εκπληκτικό να σκέφτεσαι ότι συμμετείχε σε όλο αυτό. Τον σέβονται πολύ οι Ουκρανοί και τώρα τον σεβόμαστε κι εμείς. Έχει κάνει πάρα πολλά για εμάς και δεν θα μπορούσαμε να τον ευχαριστήσουμε αρκετά. Ήταν ένας πολύ καλός τύπος, ένας πραγματικά αξιαγάπητος τύπος. Είναι ένας θρύλος… Τον αγαπάμε πολύ και είμαι ευγνώμων για τις προσπάθειές του», είπε μεταξύ άλλων ο Τζον Χάρντινγκ.

πηγή: newsit.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση