Ρωσία: Νεκρός σε "ατύχημα" ειδικός της αεροπορίας - Στους 10 οι μυστηριώδεις θάνατοι αξιωματούχων

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2022 19:32 Ρωσία: Νεκρός σε "ατύχημα" ειδικός της αεροπορίας - Στους 10 οι μυστηριώδεις θάνατοι αξιωματούχων

Επιτροπή πρόκειται να διερευνήσει τα αίτια θανάτου του πρώην πρύτανη του Ινστιτούτου Αεροπορίας της Μόσχας, ο οποίος σύμφωνα με τον οργανισμό, πέθανε σε ατύχημα.

Τους 10 έφτασαν οι μυστηριώδεις θάνατοι αξιωματούχων στη Ρωσία, καθώς όπως ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Αεροπορίας της Μόσχας (ΜΑΙ), πέθανε ο πρώην πρύτανής του, Anatoly Gerashchenko.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της MAI "πέθανε σε ατύχημα" στις 21 Σεπτεμβρίου και είχε διατελέσει πρύτανης του ινστιτούτου από το 2007 έως το 2015, περνώντας 45 χρόνια της ζωής του στο Ινστιτούτο.

Έχει σχηματιστεί επιτροπή για τη διερεύνηση του περιστατικού, στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας και Επιστημών, της Κρατικής Επιθεώρησης Εργασίας και της MAI.

Ο Gerashchenko είναι τουλάχιστον ο 10ος Ρώσος με επιρροή που φέρεται να πέθανε από αυτοκτονία ή σε ανεξήγητα ατυχήματα από τα τέλη Ιανουαρίου, με τουλάχιστον έξι από αυτούς να συνδέονται με τις δύο μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας της Ρωσίας.

Τέσσερις από αυτούς τους έξι συνδέονταν με τον ρωσικό κρατικό ενεργειακό κολοσσό Gazprom ή μια από τις θυγατρικές του, ενώ οι άλλοι δύο συνδέονταν με τη Lukoil, τη μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Ρωσίας.

Νωρίτερα φέτος, η εταιρεία πήρε την ασυνήθιστη δημόσια στάση μιλώντας ανοιχτά κατά του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, καλώντας σε συμπαράσταση για τα θύματα και για τερματισμό της σύγκρουσης.

Ο πρόεδρος της Lukoil Ravil Maganov πέθανε στις αρχές Σεπτεμβρίου αφού έπεσε από το παράθυρο ενός νοσοκομείου στη Μόσχα, σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου, ο Ρώσος επιχειρηματίας Ivan Pechorin, ο οποίος ήταν ανώτατο διοικητικό στέλεχος της Εταιρείας για την Ανάπτυξη της Άπω Ανατολής και της Αρκτικής, βρέθηκε νεκρός στο Βλαδιβοστόκ, σύμφωνα με ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. Ο Pechorin πνίγηκε στις 10 Σεπτεμβρίου κοντά στο ακρωτήριο Ιγνάτιεφ στο Βλαδιβοστόκ, μετέδωσαν περιφερειακά μέσα ενημέρωσης.

πηγή: news247.gr

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση