Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλονίζει η εικόνα αποστεωμένου Ουκρανού στρατιώτη που αιχμαλωτίστηκε στη Μαριούπολη

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 22:22 Πόλεμος στην Ουκρανία: Συγκλονίζει η εικόνα αποστεωμένου Ουκρανού στρατιώτη που αιχμαλωτίστηκε στη Μαριούπολη

Πρόκειται για τον Mykhailo Dianov ο οποίος αιχμαλωτίστηκε από τον ρωσικό στρατό και απελευθερώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο πλαίσιο ανταλλαγής αιχμαλώτων

Ο Ουκρανός στρατιώτης Mykhailo Dianov ήταν ένας από τους 205 μαχητές της χαλυβουργίας του Αζοφστάλ οι οποίοι ανταλλάχθηκαν με 55 Ρώσους κρατούμενους το βράδυ της Τετάρτης.  Ο Dianov παρέμεινε υπό ρωσική αιχμαλωσία για τέσσερις μήνες. Ωστόσο οι εικόνες που δημοσιεύθηκαν στα social media με εκείνον πρωταγωνιστή απεικονίζουν ανάγλυφα τη φρίκη του πολέμου καθώς φαίνεται να έχει υποστεί σοβαρούς τραυματισμούς.

Πιο συγκεκριμένα κυκλοφορούν δύο φωτογραφίες στις οποίες φαίνεται πώς ήταν πριν και μετά την αιχμαλωσία του από τον ρωσικό στρατό. Στην πρώτη ο Dianov  φαίνεται να φοράει τη στολή του να χαμογελάει και να σχηματίζει με το χέρι του το σήμα της νίκης με το χέρι του. Στη δεύτερη φαίνεται να είναι εξαιρετικά αδυνατισμένος, να έχει εκδορές, μώλωπες και «ένα τραυματισμένο χέρι, από το οποίο λείπουν 4 εκατοστά οστού», όπως αναφέρει η ουκρανική ιστοσελίδα The Kiev Indendent.

 
 
000_32JW279
 

Ο Dianov επέστρεψε στο Τσερνίχιβ και εισήχθη σε νοσοκομείο προκειμένου να λάβει ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ επανενώθηκε με την οικογένειά του και τους φίλους του. Την ίδια ώρα χρήστες του διαδικτύου του έχουν στείλει μηνύματα στήριξης ενώ υπήρξαν και εκείνοι που έχουν σοκαριστεί με τις εικόνες που κάνουν τον γύρο των social media.

FdcGlbcXgAETNwh
 

O Ουκρανός δημοσιογράφος Ostap Yarysh έγραψε χαρακτηριστικά:  «Ο Mykhailo Dianov, ένας μουσικός και Ουκρανός στρατιώτης αφέθηκε πρόσφατα ελεύθερος στο πλαίσιο ανταλλαγής κρατουμένων. Στην πρώτη φωτογραφία βλέπουμε πως ήταν κατά τη διάρκεια της πολιορκίας του Αζοφστάλ και στη δεύτερη μετά την αιχμαλωσία του από τους Ρώσους. Δεν έχω λόγια. Τρομακτικό».

Στην εικόνα του αποστεωμένου στρατιώτη αναφέρθηκε με ανάρτησή του στα social media και ο  σύμβουλος του Ουκρανικού Υπουργείου Εσωτερικών, Άντον Γερασένκο. «Ο Mykhailo Dianov πριν και μετά τη ρωσική αιχμαλωσία. Οι στρατιώτες που απελευθερώθηκαν λένε ότι δεν είδαν κανέναν από τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό. Τι σκέφτεται η Διεθνής Αμνηστία βλέποντας αυτές τις φωτογραφίες;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

πηγή: protothema.gr

 

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση