Νέες απειλές από τον Ερντογάν προς την Ελλάδα: «Η στήριξη από την ΕΕ και τις ΗΠΑ δεν θα σας σώσει»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 27 Σεπτεμβρίου 2022 13:02 Νέες απειλές από τον Ερντογάν προς την Ελλάδα: «Η στήριξη από την ΕΕ και τις ΗΠΑ δεν θα σας σώσει»

Νέες απειλές εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε πριν από λίγο ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχεδόν παράλληλα με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργικό συμβούλιο. 

Ο Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας εκδήλωση του κόμματός του είπε μεταξύ άλλων ότι η χώρα του δέχεται επιθέσεις από την Ελλάδα και είπε χαρακτηριστικά: «Η στήριξη από την ΕΕ και τις ΗΠΑ δεν θα σας σώσει».

Ο Τούρκος Πρόεδρος κατηγόρησε την Ευρώπη ότι παίζει το παιχνίδι των τριών πιθήκων (δεν ακούω, δεν μιλάω δεν βλέπω) όσον αφορά στο μεταναστευτικό. 

Γυρίζοντας και πάλι πίσω σε χρόνια δοξασμένα και ανασύροντας από το χρονοντούλαπο της ιστορίας τις νίκες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ο Ερντογάν είπε: «Σήμερα, γιορτάζουμε περήφανα την 484η επέτειο της νίκης μας στη Ναυμαχία της Πρέβεζας, μια νίκη όπου ο Οθωμανικός Στόλος υπό την διοίξηση του Ναυάρχου Μπαρμπαρός Χαϊρετίν Πασά νίκησαν τους Σταυροφόρους σε μια από τις σπουδαιότερες νίκης στην ιστορία της Τουρκίας.

Μετά από αυτή την ένδοξη νίκη η οποία μετέτρεψε την Μεσόγειο σε τουρκική λίμνη, η Μεσόγειος έγινε στην ουσία μια θάλασσα ειρήνης. Με την παρακμή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας όμως, η Μεσόγειος παραδόθηκε στην κατοχή των ιμπεριαλιστών. Μας θλίβει βαθύτατα το γεγονός ότι η Μεσόγειος σήμερα «ακούγεται» μόνο για τις εντάσεις και τους θανάτους μεταναστών».

Και συνέχισε: «Μπροστά στους θανάτους των μεταναστών στην Μεσόγειο η Δύση προτιμά να παίζει το παιχνίδι των τριών πιθήκων. Οι πόρτες είναι κλειστές στους πρόσφυγες στην Δύση και είναι ανοικτές στα καθάρματα του FETO και τους τρομοκράτες του PKK».

Εδώ, επανέλαβε τα ψέματά του για την εκπαίδευση τρομοκρατών στην Ελλάδα λέγοντας: «Σχεδόν σε κάθε χώρα στην Ευρώπη και ειδικά στο Λαύριο στην Ελλάδα βρίσκουν προστασία οι δολοφόνοι που χύνουν το αίμα του λαού μας».

Επανήλθε στο θέμα της στρατιωτικοποίησης των νησιών μας λέγοντας: «Ξέρουμε πολύ καλά τις προθέσεις αυτών που μας προκαλούν. Τα όπλα που έχουν συγκεντρώσει στην Δυτική Θράκη και στα νησιά δεν σημαίνουν τίποτα για μας. Η ισχύς μας τα ξεπερνάει αυτά. Η χώρα μας δεν θα συμβιβαστεί όσον αφορά στην άμυνά της, Η στήριξη από τις ΗΠΑ και την ΕΕ δεν θα σας σώσει».

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση