Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαχσά Αμινί: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση - Τι προκάλεσε το θάνατό της

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Οκτωβρίου 2022 15:02 Μαχσά Αμινί: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση - Τι προκάλεσε το θάνατό της

Η 22χρονη πέθανε μετά τη σύλληψή της επειδή δεν φορούσε σωστά τη μαντήλα της.

Η έκθεση του Ιρανού ιατροδικαστή σχετικά με την αιτία θανάτου της 22χρονης Ιρανής Μαχσά Αμινί διαπίστωσε ότι ο θάνατός της «δεν προκλήθηκε από χτύπημα στο κεφάλι και στα άκρα», αλλά από πολυοργανική ανεπάρκεια, την οποία προκάλεσε εγκεφαλική υποξία και συνδέεται με ένα παλαιότερο πρόβλημα υγείας της και συγκεκριμένα με «μια χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση ενός όγκου στον εγκέφαλο σε ηλικία 8 ετών» σύμφωνα με ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης, που αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η 22χρονη έχασε τη ζωή της μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ της.

Ο πατέρας της Αμινί υποστηρίζει ότι η κόρη του έφερε μώλωπες στα πόδια της και χαρακτηρίζει υπεύθυνη την αστυνομία για τον θάνατό της.

Στην ιατροδικαστική έκθεση αναφέρεται ότι ο θάνατός της «δεν προκλήθηκε από χτύπημα στο κεφάλι και στα πόδια» και δεν αναφέρεται αν η 22χρονη είχε υποστεί τραύματα.

Αναφέρεται ωστόσο ότι η 22χρονη κατέρρευσε στη διάρκεια της κράτησής της εξαιτίας «υποκείμενων νοσημάτων».

«Εξαιτίας της αναποτελεσματικής καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης κατά τα πρώτα κρίσιμα λεπτά, υπέστη εγκεφαλική υποξία και ως εκ τούτου εγκεφαλική βλάβη» αναφέρεται στην έκθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ