Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νότια Κορέα: Τουλάχιστον 120 νεκροί όταν ποδοπατήθηκαν σε γιορτή για το Χάλογουιν στη Σεούλ [βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2022 20:46 Νότια Κορέα: Τουλάχιστον 120 νεκροί όταν ποδοπατήθηκαν σε γιορτή για το Χάλογουιν στη Σεούλ [βίντεο]
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως νέοι, είχαν συρρεύσει σε περιοχή της Σεούλ σε πάρτι για το Χάλογουιν - Εκατοντάδες οι τραυματίες όταν επικράτησε συνωστισμός σε στενούς δρόμους
 
Σε τουλάχιστον 120 ανέρχεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από ποδοπατήματα κατά τη διάρκεια εορταστικών εκδηλώσεων για το Χάλογουιν αργά το Σάββατο στη Σεούλ της Νότιας Κορέας.

Οι τραυματίες ανέρχονται σε 100, ανέφερε το πρακτορείο Yonhap.

Ένα τεράστιο πλήθος ξεχύθηκε σε μια κεντρική συνοικία της πρωτεύουσας της Νότιας Κορέας για τους εορτασμούς του Halloween αργά το Σάββατο (29/10, τοπική ώρα), δήλωσε ένας αξιωματούχος της πυροσβεστικής.

Η τραγωδία συνέβη αργά το Σάββατο (τοπική ώρα) όταν ένα τεράστιο πλήθος ξεχύθηκε μέσα σε στενούς δρόμους στην περιοχή Ιταεγούν για τους εορτασμούς του Χάλογουιν.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το πλήθος άρχισε να κινείται προς ένα σημείο όταν ακούστηκε ότι έφτασε εκεί μια διασημότητα. Τότε ήταν που επικράτησε συνωστισμός και ποδοπατήθηκαν.

Αναφορές κάνουν λόγο για περίπου 100.000 ανθρώπους στην περιοχή, στο πρώτο μεγάλο πάρτι χωρίς μάσκες για το Χάλογουιν μετά την πανδημία.

Δείτε βίντεο από το ποδοπάτημα στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας:

 

 

 

πηγή: protothema.gr