Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαουδάραβας έκοψε το χέρι της υπηρέτριάς του -Διαμαρτυρόταν για τις συνθήκες εργασίας (φώτο)

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2015 14:45 Σαουδάραβας έκοψε το χέρι της υπηρέτριάς του -Διαμαρτυρόταν για τις συνθήκες εργασίας (φώτο)

Η Ινδία διαμαρτυρήθηκε στις αρχές της Σαουδικής Αραβίας αφού ο Σαουδάραβας εργοδότης μιας Ινδής οικιακής βοηθού της ακρωτηρίασε το χέρι επειδή διαμαρτυρόταν για τις συνθήκες εργασίας της, ανακοίνωσαν σήμερα οι ινδικές αρχές.

Η Ινδή υπουργός Εξωτερικών Σούσμα Σουάρατζ κατήγγειλε τη «βίαιη» επίθεση που δέχθηκε το θύμα, η Καστούρι Μουνιραθινάμ, 55 ετών, η οποία νοσηλεύεται στο Ριάντ.

Το επεισόδιο αυτό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά την εσπευσμένη αναχώρηση από το Νέο Δελχί ενός Σαουδάραβα διπλωμάτη που κατηγορούνταν για κλοπή.

«Ακρωτηριασμός του χεριού μιας Ινδής: είμαστε ιδιαίτερα ταραγμένοι από τον βάρβαρο τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν σε αυτή την Ινδή στη Σαουδική Αραβία», ανέφερε η Σουάρατζ στον λογαριασμό της στο Twitter. «Είναι απαράδεκτο, το εξηγήσαμε στις σαουδαραβικές αρχές», πρόσθεσε.

Η Μουνιραθινάμ υπέστη μια σειρά κακοποιήσεων και ταπεινώσεων τους τελευταίους τρεις μήνες που εργαζόταν ως οικιακή βοηθός στη Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με την οικογένειά της.

«Όταν προσπάθησε να δραπετεύσει από τα βασανιστήρια και τις παρενοχλήσεις, η γυναίκα στην οποία εργαζόταν της έκοψε το χέρι», δήλωσε η αδελφή του θύματος.

Πολλά ινδικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν εικόνες από τη γυναίκα στο κρεβάτι του νοσοκομείου όπου νοσηλεύεται. Την ίδια ώρα Ινδοί διπλωμάτες προσπαθούν να οργανώσουν τον επαναπατρισμό της.


iefimerida.gr