Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έλον Μασκ: «Οριστική διαγραφή για όσους παριστάνουν άλλον» - Αφού γέμισε τo Τwitter με λογαριασμούς στο όνομά του

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 07 Νοεμβρίου 2022 10:32 Έλον Μασκ: «Οριστική διαγραφή για όσους παριστάνουν άλλον» - Αφού γέμισε τo Τwitter με λογαριασμούς στο όνομά του

Διάσημοι τον τρολάρουν, αλλάζοντας το όνομά τους σε Έλον Μασκ.

Ο Έλον Μασκ προειδοποίησε ότι οποιοσδήποτε λογαριασμός του Twitter παριστάνει κάποιον άλλον, χωρίς να διευκρινίζει ξεκάθαρα ότι πρόκειται για παρωδία, θα αναστέλλεται οριστικά. 

Αυτή ήταν η «απάντηση» του δισεκατομμυριούχου στους διάσημους που άλλαξαν το όνομα του λογαριασμού τους στην πλατφόρμα και το έκαναν «Έλον Μασκ», ή κάτι παραπλήσιο, για να τον τρολάρουν. 

Σε ανάρτησή του, ο Μασκ ξεκαθάρισε ότι όποιος λογαριασμός «εμπλέκεται σε πλαστοπροσωπία χωρίς να διευκρινίζει ξεκάθαρα την “παρωδία”, θα αναστέλλεται οριστικά». Αυτό, διευκρίνισε, θα γίνεται «δίχως προειδοποίηση». Μάλιστα, συμπλήρωσε ότι οποιαδήποτε αλλαγή ονόματος θα έχει ως συνέπεια την προσωρινή απώλεια του σήματος που δείχνει ότι πρόκειται για επαληθευμένο λογαριασμό.

Αρκετοί διάσημοι άλλαξαν το όνομα του λογαριασμού τους σε Έλον Μασκ ή κάτι παρόμοιο, θέλοντας να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην απόφαση η πλατφόρμα να χορηγεί το μπλε «τικ»- το σήμα του επαληθευμένου λογαριασμού- σε όποιον είναι διατεθειμένος να πληρώνει 7,99 δολάρια τον μήνα. 

Κάποιοι από αυτούς τους λογαριασμούς που έκαναν αυτή την αλλαγή έχουν ήδη ανασταλεί, όπως εκείνος της κωμικού Κάθι Γκρίφιν, αλλά και της αυστραλιανής σατιρικής ιστοσελίδας Chaser.

«Υποθέτω ότι δεν απολύθηκαν όλοι οι συντονιστές περιεχομένου;», αστειεύτηκε αργότερα η Γκρίφιν στο Mastodon, μια εναλλακτική πλατφόρμα social media όπου άνοιξε λογαριασμό την προηγούμενη εβδομάδα

Η ηθοποιός Βάλερι Μπερτινέλι επίσης άλλαξε το όνομα του λογαριασμού της, σε ένα που παρέπεμπε στον Έλον Μασκ και έκανε αναρτήσεις υπέρ των Δημοκρατικών το Σάββατο. Στη συνέχεια, επανέφερε το δικό της όνομα. «Εντάξει, διασκέδασα, νομίζω ότι έδειξα αυτό που ήθελα», έγραψε. 

Η ίδια επεσήμανε ότι ο αρχικός σκοπός του μπλε «τικ» ήταν να χορηγείται σε λογαριασμούς την ταυτότητα των οποίων είχαν επιβεβαιώσει οι εργαζόμενοι του Twitter. «Σημαίνει απλά ότι η ταυτότητά σου έχει επαληθευτεί. Οι απατεώνες θα δυσκολεύονταν να σας υποδυθούν. Αυτό πλέον δεν ισχύει. Καλή τύχη εκεί έξω», έγραψε. 

Με πληροφορίες από Guardian