Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε μαζικές απολύσεις σε Facebook και Instagram προχωρά σήμερα ο Ζούκερμπεργκ

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Νοεμβρίου 2022 10:31 Σε μαζικές απολύσεις σε Facebook και Instagram προχωρά σήμερα ο Ζούκερμπεργκ

Το δρόμο των μαζικών απολύσεων που χάραξε ο Έλον Μασκ στο Twitter, άλλος ένας γίγαντας των social media, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ακολουθεί τα ίδια χνάρια.

Η μητρική εταιρεία του Facebook και του Instagram, η Meta, θα προχωρήσει σήμερα Τετάρτη σε μαζικές απολύσεις, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Μαρκ Ζούκερμπεργκ, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Στη συνάντηση των διευθυντικών στελεχών της Meta, ο Ζούκερμπεργκ πήρε πάνω του τα επιχειρηματικά παραπατήματα της εταιρείας τονίζοντας πως η υπεραισιοδοξία του για την ανάπτυξη της εταιρείας οδήγησε σε υπερβολικές προσλήψεις.

Σύμφωνα με την WSJ, οι απολύσεις θα επικεντρωθούν στους κλάδους της προσέλκυσης δυναμικού και σε ομάδες εργασίας για τα επιχειρηματικά σχέδια.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι μπορεί αυτό το σχέδιο απολύσεων να είναι αυτό με τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στον κλάδο της τεχνολογίας, αφού η πανδημία οδήγησε σε αύξηση των εσόδων, αλλά και του προσωπικού, των επιχειρήσεων του τομέα. Ο όμιλος Meta απασχολούσε κάπου 87.000 εργαζόμενους σε παγκόσμια κλίμακα την 30ή Σεπτεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης παρουσίασης των απογοητευτικών αποτελεσμάτων χρήσης τριμήνου, ο επικεφαλής του ομίλου Μαρκ Ζούκερμπεργκ είπε πως το προσωπικό δεν θα αυξηθεί πριν από τα τέλη του 2023, αντίθετα αναμένεται να μειωθεί ελαφρά.

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, που επικαλείται πηγές που έχουν γνώση των πραγμάτων, το σχέδιο των απολύσεων αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα Τετάρτη και θα είναι το πρώτο στην ιστορία του γίγαντα των ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης και θα αφορά «πολλές χιλιάδες» εργαζόμενους.

Η επικεφαλής του HR του Ομίλου σημείωσε ότι οι απολυμένοι θα πάρουν τουλάχιστον τέσσερις μισθούς ως αποζημίωση.

Την περασμένη Παρασκευή το Twitter απέλυσε σχεδόν το μισό προσωπικό του, σύμφωνα με το σχέδιο που είχε προαναγγείλει ο Έλον Μασκ.

Η Amazon και η Apple, τις προηγούμενες ημέρες έκαναν γνωστό ότι «πάγωσαν» τις προσλήψεις νέου προσωπικού.

Πηγή: iefimerida.gr