Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός - Καλά νέα από τον ΠΟΥ: Τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού μπορεί να έχουν ήδη αντισώματα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2022 22:54 Κορωνοϊός - Καλά νέα από τον ΠΟΥ: Τα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού μπορεί να έχουν ήδη αντισώματα

Τα επίπεδα των αντισωμάτων κατά της Covid-19 διεθνώς είναι πιθανώς υψηλότερα απ' ό,τι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Τα επίπεδα των αντισωμάτων κατά της Covid-19 διεθνώς είναι πιθανώς υψηλότερα απ' ό,τι είχε εκτιμηθεί προηγουμένως, καθώς έως τα δύο τρίτα του παγκόσμιου πληθυσμού μπορεί πια να έχουν τέτοια αντισώματα κατά του κορωνοϊού, είτε μετά τον εμβολιασμό τους είτε μετά από λοίμωξη από τον ιό.

Οι ερευνητές του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) και της πλατφόρμας οροεπιτήρησης SeroTracker, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «PLoS Medicine», εκτιμούν ότι η παρουσία των αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού αυξήθηκε από 7,7% τον Ιούνιο του 2020 σε 59,2% τον Σεπτέμβριο του 2021 και σήμερα έχει αυξηθεί περαιτέρω, πιθανώς στα δύο τρίτα της ανθρωπότητας.

Ο υπολογισμός δεν είναι εύκολος, καθώς ένα μεγάλο ποσοστό λοιμώξεων Covid-19 είναι ασυμπτωματικές. Συνεπώς, είναι δύσκολο να εκτιμηθεί με ακρίβεια το πραγματικό ποσοστό των λοιμώξεων στον παγκόσμιο πληθυσμό. Πάντως, η γενική εκτίμηση των ερευνητών είναι ότι περισσότεροι άνθρωποι διεθνώς έχουν στον οργανισμό τους αντισώματα λόγω εμβολίων ή νόσησης από ό,τι είχε υποτεθεί μέχρι σήμερα.

πηγή: protothema.gr