Το CNN «ξεφτιλίζει» τον Τραμπ για τις εκλογές: Έχασαν όσοι στήριξε -Nομίζει ότι είναι ήρωας, είναι όμως loser

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2022 12:10 Το CNN «ξεφτιλίζει» τον Τραμπ για τις εκλογές: Έχασαν όσοι στήριξε -Nομίζει ότι είναι ήρωας, είναι όμως loser

Δεν χαρίζονται στον Τραμπ τα αμερικανικά μίντια για το αποτέλεσμα των ενδιάμεσων εκλογών και τη στάση που ο ίδιος κράτησε.

Μετά την επιβεβαίωση της επικράτησης των Δημοκρατικών στη Γερουσία, άρχισαν να διατυπώνονται οι πρώτες αναλύσεις. Όπως αναφέρει το CNN «ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε ένα χαρακτηριστικό… αλά Ντόναλντ Τραμπ σχόλιο για τις ενδιάμεσες εκλογές και ο Chris Cillizza, παρουσιαστής της εκπομπής The Point του CNN, εξηγεί τι σημαίνει το αποτέλεσμα για το μέλλον του πρώην προέδρου των ΗΠΑ».

Ο δηκτικός Cillizza τόνισε ότι «ο Ντόναλντ Τραμπ είπε κάτι πραγματικά απίστευτο όταν ρωτήθηκε πόσα εύσημα ή ευθύνες πρέπει να σηκώσει για το αποτέλεσμα των εκλογών. “Για τη νίκη πρέπει να πάρω 100% credit, αν χάσουν δεν πρέπει να κατηγορηθώ καθόλου”. Ναι, το είπε πραγματικά και όχι δεν έκανε πλάκα» σημείωσε ο αναλυτής του CNN και προσέθεσε:

«Στον κόσμο του Τραμπ όλα τα καλά πράγματα είναι απόρροια των δικών του ενεργειώνών, ενώ τα κακά είναι σίγουρα από λάθος κάπου άλλου. Για τον εαυτό του είναι ένας παντοτινός ήρωας που παλεύει με τους χαμένους και τους haters (όσους τον μισούν)».

Στη συνέχεια, το The Point υπενθυμίζει το tweet της Maggie Haberman των New York Times:

Έριξε την ευθύνη στη... Μελάνια

Σύμφωνα με τη Μάγκι Χάμπερμαν ο Τραμπ πέρασε το πρωί μετά τις ενδιάμεσες εκλογές εκτοξεύοντας πυρά κατά εκείνων που θεωρεί ότι του έδωσαν κακές συμβουλές για υποψηφίους που ο ίδιος στήριξε σε κρίσιμες μάχες και απέτυχαν. Ο Τραμπ φέρεται να είπε ότι η η συμβουλή της γυναίκας του, Μελάνια, να υποστηρίξει τον Τουρκο-αμερικανό γιατρό των διασημοτήτων και φίλο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δρ Μεχμέτ Οζ «δεν ήταν η καλύτερή της απόφαση», καθώς ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών ηττήθηκε στη μάχη για την εκπροσώπηση της Πενσυλβάνια στη Γερουσία.

«Σημειωτέον ότι ο Τραμπ είναι ένας ενήλικας που υποστήριξε τον Οζ παρά τις αντιρρήσεις ορισμένων εκ του στενού κύκλου του και επιτέθηκε στον [Ρεπουμπλικανό διεκδική του χρίσματος στις προκριματικές] Ντέιβ ΜακΚόρμικ από το βήμα συγκέντρωσης», πρόσθεσε η Χάμπερμαν.

«Ήταν λοιπόν λάθος της συζύγου του!» αναφώνησε, ειρωνικά, ο Cillizza. Όπως εξήγησε όμως, τα πραγματικά στοιχεία για τις εκλογές λένε μια τελείως διαφορετική ιστορία:

«Τον Τραμπ αντιμετώπιζε θετικά το 39% των ψηφοφόρων, ενώ το 58% τον αντιμετώπιζε αρνητικά, σύμφωνα με τα exit polls. Ήταν δηλαδή πίσω από τον Τζο Μπάιντεν, ο οποίος στηριζόταν από το 41% των ψηφοφόρων (56% κατά). Και άλλα στοιχεία δείχνουν ότι ο Τραμπ ήταν βαρίδι για τους Ρεπουμπλικανούς υποψήφιους. Το 28% είπε ότι ήθελε η ψήφος τους να είναι ένα μήνυμα κατά του πρώην Αμερικανού προέδρου Τραμπ. Ενώ μόλις το 16% δήλωσε ότι ψήφισε για να εκδηλώσει την υποστήριξή του στον Τραμπ»

«Ο μεγαλύτερος loser των Ρεπουμπλικανών»

Καταλήγοντας ο Cillizza υπογράμμισε πως «όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι τα “δακτυλικά αποτυπώματα” του Τραμπ ήταν… παντού σε αυτές τις εκλογές, και όχι με τρόπο που ευνόησαν τους Ρεπουμπλικάνους. Υποστήριξε υποψήφιους σε Πενσιλβανία, Ιλινόις, Μίσιγκαν, Μέριλαντ, όλοι έχασαν με μεγάλες διαφορές».

Χαρακτηριστικό, είπε κλείνοντας, ήταν και το άρθρο της Wall Street Journal που ανέφερε ότι ο Τραμπ είναι ο μεγαλύτερος loser των Ρεπουμπλικάνων. Όπως αναφέρει «οι υποψήφιοι Ρεπουμπλικάνοι που είχαν την υποστήριξη του Τραμπ έχασαν σε πολιτείες που θα μπορούσαν ξεκάθαρα να έχουν κερδίσει».

πηγή: iefimerida.gr

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση