Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποια πόλη της Ευρώπης προσφέρει δωρεάν μετακινήσεις και κλειδώνει τα αυτοκίνητα λόγω Black Friday;

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2022 11:38 Ποια πόλη της Ευρώπης προσφέρει δωρεάν μετακινήσεις και κλειδώνει τα αυτοκίνητα λόγω Black Friday;

Η πόλη της Μαδρίτης προσφέρει δωρεάν μετακινήσεις με το λεωφορείο και συχνότερα δρομολόγια του μετρό το προσεχές τριήμερο (25-27/11), ενθαρρύνοντας τους καταναλωτές να αφήσουν το αυτοκίνητο στο σπίτι.

Η δημοτική αρχή της ισπανικής πρωτεύουσας φιλοδοξεί με τον τρόπο αυτόν να αντιμετωπίσει την κυκλοφοριακή συμφόρηση που αναμένεται στο κέντρο της πόλης από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή, όπου οι Μαδριλένοι θα συρρεύσουν στα καταστήματα και εμπορικά κέντρα για να καρπωθούν τις προσφορές της Black Friday.

Η είσοδος στα λεωφορεία θα είναι δωρεάν από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή και μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα θα πολλαπλασιαστεί η συχνότητα των συρμών του μετρό όλων των γραμμών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ισπανικός φορέας μέσων μαζικής μεταφοράς εφάρμοσε και στην περσινή Black Friday το μέτρο της δωρεάν μετακίνησης με λεωφορεία και της αύξησης των δρομολογίων του Μετρό, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις που η κίνηση αναμενόταν αυξημένη - όπως την ημέρα της σύσκεψης του ΝΑΤΟ ή του ανοίγματος των σχολείων.

Προκειμένου να γίνει η σχετική στατιστική μέτρηση των επιπλέον ανθρώπων που θα χρησιμοποιήσουν το λεωφορείο αυτό το τριήμερο, οι επιβάτες θα πρέπει να επικυρώνουν κανονικά το εισιτήριό τους - με τη διαφορά, όμως, ότι θα μπορούν να το προμηθεύονται δωρεάν από τους σταθμούς των λεωφορείων ή από τον οδηγό.

Αντιθέτως, η μετακίνηση με το Μετρό δεν θα είναι δωρεάν, ούτε θα υπάρξει κάποια έκπτωση στις τιμές των εισιτηρίων. Η διέλευση των συρμών θα αυξηθεί μέχρι και 50% τις ώρες αιχμής αυτού του τριημέρου, στις γραμμές που περνούν από το εμπορικό κέντρο της πόλης.

Πηγή: carandmotor.gr