Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διασώστρια προσπαθούσε να κρατήσει στη ζωή θύμα τροχαίου- Δεν ήξερε πως ήταν η κόρη της

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 19:03 Διασώστρια προσπαθούσε να κρατήσει στη ζωή θύμα τροχαίου- Δεν ήξερε πως ήταν η κόρη της

«Ο χειρότερος εφιάλτης μου έγινε πραγματικότητα»

Η διασώστρια Τζέιμι Έρικσον προσπαθούσε για πάνω από 20 λεπτά να σώσει τη ζωή ενός θύματος τροχαίου, που ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, στον Καναδά. Η τραγωδία που δεν συνειδητοποιούσε εκείνη τη στιγμή ήταν πως επρόκειτο για τη 17χρονη κόρη της. Τα τραύματά της ήταν τόσο σοβαρά, που δεν την αναγνώρισε. 

Η Μοντάνα πέθανε λίγες ημέρες αργότερα. «Ο χειρότερος εφιάλτης μου ως διασώστρια έγινε πραγματικότητα», γράφει στα social media η Έρικσον, περιγράφοντας τα όσα σοκαριστικά εκτυλίχθηκαν μετά το τροχαίο της 15ης Νοεμβρίου, το οποίο κόστισε τη ζωή της μοναχοκόρης της. 

Μαζί με τους συναδέλφους της διασώστες ήταν οι πρώτοι που έφτασαν στο σημείο του σφοδρού τροχαίου στο Airdrie της Αλμπέρτα. Το όχημα στο οποίο επέβαιναν δύο έφηβοι είχε συγκρουστεί με φορτηγό. 

Η συνοδηγός είχε παγιδευτεί στο όχημα, ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και έπρεπε να την απεγκλωβίσει η πυροσβεστική. Όσο ήταν σε εξέλιξη η επιχείρηση, η Έρικσον έμεινε μέσα στο όχημα, στο πλευρό της για πάνω από 20 λεπτά, κάνοντας «ό,τι μπορούσα». 

Όταν έγινε η αεροδιακομιδή των τραυματιών σε νοσοκομείο στο Κάλγκαρι, η βάρδια της Έρικσον τελείωσε και γύρισε στο σπίτι της. Έπειτα από λίγα λεπτά χτύπησε το κουδούνι. «Η ζωή μου άλλαξε για πάντα», γράφει. Ήταν η αστυνομία, που την ενημέρωσε ότι η κόρη της, Μοντάνα, ήταν σε τροχαίο, οπότε έτρεξε στα επείγοντα. 

«Όταν μπήκε, με φρίκη ανακάλυψε ότι το κορίτσι στο πλευρό του οποίου είχε σταθεί, κρατώντας το ζωντανό… ήταν η ίδια η κόρη της. Η Τζέιμι, δίχως να το ξέρει, προσπαθούσε να κρατήσει την κόρη της ζωντανή», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Ριντ, επίσης διασώστης, σε συνέντευξη Τύπου. 

«Ο πόνος που νιώθω δεν μοιάζει με κανέναν άλλο πόνο, είναι απερίγραπτος», γράφει στην ανάρτησή της η Έρικσον. «Η τραυματίας που ήταν σε κρίσιμη κατάσταση την οποία φρόντισα ήταν το ίδιο το αίμα μου. Το μοναχοπαίδι μου. Η μικρογραφία μου», συνεχίζει. 

«Δεν μπορώ παρά να είμαι θυμωμένη για τον λίγο χρόνο που μου δόθηκε μαζί της. Τα 17 χρόνια δεν ήταν αρκετά. Είμαι ευγνώμων για αυτά, αλλά αναρωτιέμαι. Τι θα γινόσουν κοριτσάκι μου», σημειώνει. 

Η Μοντάνα άφησε την τελευταία της πνοή στις 18 Νοεμβρίου, τρεις ημέρες μετά το τροχαίο. Ήταν δωρήτρια οργάνων. «Είμαστε τόσο χαρούμενοι που το κοριτσάκι μας ζει μέσω άλλων και που μέσα από αυτή την τραγωδία έσωσε άλλους ανθρώπους», δήλωσε η μητέρα της. 

Πηγή: Lifo