Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: Συγκλονιστικές εικόνες από την κατολίσθηση στο νησί Ίσκια - Αλαλούμ με τον αριθμό νεκρών και αγνοούμενων

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Νοεμβρίου 2022 20:33 Ιταλία: Συγκλονιστικές εικόνες από την κατολίσθηση στο νησί Ίσκια - Αλαλούμ με τον αριθμό νεκρών και αγνοούμενων

Ο Ματέο Σαλβίνι μίλησε για οκτώ νεκρούς κάτι όμως που διαψεύστηκε αργότερα από τις Αρχές - Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δεκάδες αγνοούμενους

Βουβός είναι ο πόνος στην Ιταλία ύστερα από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που βύθισαν στο χάος το νησί Ισκια. Τη στιγμή που επικρατεί αγωνία για 13 αγνοούμενος, ο αριθμός των θανάτων έχει εξελιχθεί σε θρίλερ καθώς υπάρχει διάσταση απόψεων.

Οι κατολισθήσεις προκάλεσαν κατάρρευση κτιρίων και άνθρωποι εγκλωβίστηκαν σε αυτά, σε μια από τις μεγάλες τραγωδίες που βιώνει η γείτονα από τη δριμύτητα φυσικών φαινομένων.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας δήλωσε ότι δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη κανένας θάνατος, εμφανιζόμενος να διαψεύδει την πρόωρη ανακοίνωση του αναπληρωτή πρωθυπουργού Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος δήλωσε ότι οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Καταρρακτώδης βροχή έπληξε το λιμάνι της Casamicciola Terme, μία από τις έξι μικρές πόλεις του νησιού, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, προκαλώντας μεγάλες πλημμύρες που συνέθλιψαν αυτοκίνητα και μετέτρεψαν τους δρόμους του νησιού σε ποτάμια.

 

Σε πολλές περιοχές της Ίσκια έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να αποφύγουν κάθε μετακίνηση, λόγω νέων, πιθανών, ακραίων καιρικών συνθηκών.

Νωρίς το πρωί, τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να σώσουν έναν άνδρα που είχε παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά.

πηγή: protothema.gr