Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: 6 νεκροί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ίσκια

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 27 Νοεμβρίου 2022 20:40 Ιταλία: 6 νεκροί από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ίσκια

Έξι νεκροί, έξι αγνοούμενοι, 13 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το πέρασμα ισχυρού κύματος κακοκαιρίας από το νησί Ίσκια ενώ 167 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να φύγουν από τα σπίτια τους.

Τα μέλη των σωστικών συνεργείων εντόπισαν έξι πτώματα, στο νησί Ίσκια της νότιας Ιταλίας, το οποίο χτυπήθηκε από ισχυρότατο κύμα κακοκαιρίας το Σάββατο (26/11). Οι αγνοούμενοι, έως τώρα, παραμένουν έξι.

Από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις έχασαν την ζωή τους δυο μικρά παιδιά, ένα νεογέννητο και ένα παιδί έξι ετών. Οι τραυματίες είναι δεκατρείς και 167 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους, για να μεταφερθούν σε ασφαλή περιοχή.

Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Πιαντεντόζι δήλωσε, ότι με τα δυο εκατομμύρια ευρώ που διέθεσε η κυβέρνηση, με την κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, «θα στηθούν προσωρινές κατοικίες, θα πραγματοποιηθούν έργα σε σειρά δρόμων και θα διανεμηθούν φαγητά στους πληγέντες».

Τα σωστικά συνεργεία πρόκειται να συνεχίσουν το έργο τους και την Δευτέρα (28/11), με την βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων.

πηγή: newsit.gr