Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οκτώ πολύχρωμοι προορισμοί στην Ευρώπη

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 10:17 Οκτώ πολύχρωμοι προορισμοί στην Ευρώπη

Πόλεις, χωριά και νησιά σε κάθε γωνιά της Ευρώπης που έχουν ένα κοινό: πολύχρωμες συνοικίες. Μια απόδραση ως εκεί θα σας αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.

Από τη Μεσόγειο μέχρι την πιο απομονωμένη πόλη της Ευρώπης υπάρχουν κάποια μέρη που έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό, κι αυτό δεν είναι άλλο από τις πολύχρωμες συνοικίες, που τραβούν τον επισκέπτη σαν μαγνήτη.

Παραθαλάσσιοι οικισμοί, ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και νησιά κρύβουν συνοικίες με εντυπωσιακά πολύχρωμα σπίτια που δίνουν έναν γοητευτικό τόνο στο όλο σκηνικό, με τους τουρίστες να θέλουν να τις επισκεφθούν και να περπατήσουν σε κάθε γωνιά τους.

Ξεχωρίσαμε δέκα πολύχρωμους προορισμούς όπου ο καθένας είναι από μόνος του λόγος για να αποδράσετε σε αυτά τα μέρη, που κρύβουν τη δική τους μοναδική ιστορία. Ιδιαίτερα στις χώρες που φημίζονται για τη μουντάδα τους και ο χειμώνας τους διαρκεί περισσότερο, οι συνοικίες με τα πολύχρωμα σπίτια δίνουν μια επιπλέον ομορφιά, κάνοντας τις αντιθέσεις του μέρους πιο εντυπωσιακές για τους τουρίστες.

Οι πολύχρωμοι προορισμοί στην Ευρώπη

Burano (Ιταλία)

Το Burano είναι νησί στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας που έχει γίνει γνωστό για την παράδοση της κατασκευής δαντέλας και για τα χρωματιστά σπίτια που βρίσκονται στα κανάλια και είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά. Μάλιστα, τα πολύχρωμα σπίτια στο Burano είναι δημοφιλή στους κόλπους των καλλιτεχνών. Τα χρώματα των σπιτιών ακολουθούν ένα ιδιαίτερο σύστημα που καλλιεργήθηκε την εποχή κατά την οποία αναπτύχθηκε ο οικισμός του νησιού.

Από τα αξιοθέατα του νησιού που αξίζει να δείτε είναι το μουσείο δαντελοποιίας και η εκκλησία του Σαν Μαρτίνο με το μεγάλο καμπυλωτό καμπαναριό, η οποία διακοσμήθηκε με το έργο του διάσημου ζωγράφου Τιέπολο «Η Σταύρωση».

Reykjavik (Ισλανδία)

Το Reykjavik είναι η βορειότερη πρωτεύουσα του κόσμου, πολύ κοντά στον Αρκτικό κύκλο, ενώ περιβάλλεται από μια άγονη ύπαιθρο. Το παλιό κέντρο του Ρέικιαβικ περιλαμβάνει πολύχρωμα σπίτια, δίνοντας μια διαφορετική και χαρούμενη νότα στο αστικό τοπίο της Ιρλανδίας, η οποία ενθουσιάζει τους επισκέπτες της.

Μην παραλείψετε να πάτε μέχρι το Blue Lagoon -τη φυσική λίμνη με τα γαλάζια νερά- για να κάνετε μια βουτιά και ένα από τα καλύτερα σπα. Μπορείτε να ρωτήσετε και για τα δημόσια λουτρά που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι και να απολαύσετε τη συγκεκριμένη μοναδική εμπειρία.

Όσο για την ισλανδική γαστρονομία, είναι εντελώς διαφορετική από τη δική μας, με κομμάτια καρχαρία, φάλαινας (ωμή και μαγειρεμένη), κεφάλι προβάτου να είναι από τα πιο χαρακτηριστικά τους πιάτα. Όμως, μπορείτε να βρείτε ψαρόσουπα με μπακαλιάρο και πιάτα με σολομό αν δεν θέλετε να γευτείτε την καθαρά τοπική κουζίνα.

Κοπεγχάγη (Δανία)

Η Κοπεγχάγη είναι από τις ωραιότερες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και ένα ταξίδι μέχρι εκεί μοιάζει απλώς παραμυθένιο. Η γοητεία της Σκανδιναβίας σαγηνεύει τους ταξιδευτές, που έχουν τη δυνατότητα να δουν έναν διαφορετικό τρόπο ζωής.

Η γραφική συνοικία Nyhavn, δίπλα στο κανάλι, είναι από τις πιο μοντέρνες και ζωντανές περιοχές την οποία επιβάλλεται να επισκεφθείτε από κοντά. Πολύχρωμα αρχοντικά με μυτερές στέγες σε κάνουν να νιώθεις σαν να βρίσκεσαι σε παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Στην πολύχρωμη συνοικία θα βρείτε καφέ και εστιατόρια για ένα city break, ωστόσο να θυμάστε πως οι τιμές είναι τσιμπημένες. Επίσης, αποτελεί την αφετηρία των canal tours. Όλες οι όμορφες φωτογραφίες με τα εντυπωσιακά πολύχρωμα σπίτια που βλέπετε στο Instagram είναι από τη συγκεκριμένη συνοικία.

Wroclaw Παλιά Πόλη (Πολωνία)

Το Wroclaw είναι η τέταρτη μεγαλύτερη πόλη της Πολωνίας και ιδιαίτερα τουριστική. Η ιστορία της και ο πολιτισμός της παντρεύονται μοναδικά με τη νεανική ατμόσφαιρα, κάνοντας τον επισκέπτη να μη βαρεθεί.

Η Παλιά Πόλη με τα πολύχρωμα σπίτια είναι από τα αξιοθέατα που θα σας εντυπωσιάσουν και θα θέλετε να φωτογραφίσετε σε κάθε σημείο. Μάλιστα, κάτι που θα σας κάνει εντύπωση στην πόλη είναι πως σε πολλά διάσπαρτα σημεία της θα δείτε νάνους, οι οποίοι συνδέονται με την ιστορία του τόπου («πόλη των νάνων»).

Longyearbyen (Νορβηγία)

Η πόλη Longyearbyen είναι κρυμμένη στο αρχιπέλαγος Svalbrand της Νορβηγίας, από τους βορειότερους οικισμούς του κόσμου και ένας από τους πιο απομονωμένους. Τα διάσπαρτα σπίτια στις τέσσερις γειτονιές της πόλης είναι πολύχρωμα, δίνοντας μια διαφορετική ατμόσφαιρα.

Έτσι, η πιο απομονωμένη πόλη όπου ο ήλιος για τέσσερις ολόκληρους μήνες δεν ανατέλλει έχει το δικό της έντονο χρώμα, με τα πολύχρωμα σπίτια να φωτίζουν την όμορφη αυτή πόλη της Σκανδιναβίας. Να αναφέρουμε πως στη συγκεκριμένη πόλη υπάρχουν πολλές αρκούδες.

Menton (Γαλλία)

Το Menton θεωρείται το «μαργαριτάρι της Γαλλίας» και πρόκειται για μια γοητευτική παραθαλάσσια πόλη της Κυανής Ακτής. Σήμα κατατεθέν της πόλης, εκτός από τους τροπικούς κήπους, είναι τα πολύχρωμα σπίτια, με το κίτρινο να κυριαρχεί ως επί το πλείστον, συνθέτοντας ένα μοναδικό σκηνικό.

Μάλιστα, η γραφική πολύχρωμη πόλη είναι επίσης γνωστή για τα λεμόνια και τα πορτοκάλια της, η ποικιλία των οποίων είναι ανάρπαστη. Να σημειώσουμε πως κάθε Φεβρουάριο πραγματοποιείται η γιορτή του λεμονιού.

Notting Hill (Αγγλία)

Η περιπλάνηση στους δρόμους του Notting Hill, στο Λονδίνο, είναι μέσα στα αξιοθέατα της βρετανικής πόλης. Λίγο έξω από την οδό Portobello, τα σπίτια είναι βαμμένα σε ζωηρά χρώματα, δίνοντας μια χρωματιστή νότα στη συνήθως σκοτεινή από τις βροχές πόλη.

Βιβλιοπωλεία, καφετέριες, μαγαζιά με ρούχα είναι μόνο μερικά από όσα θα βρείτε συγκεντρωμένα στο Notting Hill, ενώ μην παραλείψετε να επισκεφθείτε την εβδομαδιαία αγορά Portobello Road Market.

Sighisoara (Ρουμανία)

Η Sighisoara είναι η πιο πολύχρωμη πόλη της Ρουμανίας, στην ιστορική περιοχή της Τρανσυλβανίας, και η μόνη που περιλαμβάνεται στον κατάλογο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Στα αξιοθέατα ξεχωρίζουν τα χρωματιστά σπίτια σε έντονες αποχρώσεις, που δίνουν μια διαφορετική όψη στη γραφική πόλη.

Παρατηρώντας τα χρωματιστά σπίτια, εντυπωσιακή είναι και η αρχιτεκτονική τους. Αν και δεν είναι ομοιόμορφα, το καθένα έχει τις ιδιαιτερότητές του.

Πηγή: iefimerida.gr