Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολένα Ζελένσκα: «Δύο στόχους έχει η Ουκρανία στον πόλεμο, τη νίκη και τη δικαιοσύνη»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022 20:25 Ολένα Ζελένσκα: «Δύο στόχους έχει η Ουκρανία στον πόλεμο, τη νίκη και τη δικαιοσύνη»

Δύο στόχους έχει η Ουκρανία σε αυτόν τον πόλεμο, σύμφωνα με τη σύζυγο του προέδρου της χώρας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, την Ολένα Ζελένσκα, όπως τους ανέφερε η ίδια στην ομιλία της την Τρίτη (29.11.2022) στη Βουλή των Κοινοτήτων της Βρετανίας.

«Δεν χρειαζόμαστε μόνο τη νίκη, χρειαζόμαστε και δικαιοσύνη», είπε στους βουλευτές της Βρετανίας η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας και πρόσθεσε ότι πήγε στο Λονδίνο για να βρει τη δικαιοσύνη, γιατί «αυτή θα φέρει το τέλος του πολέμου».

Η Ολένα Ζελένσκα εξήγησε ότι θα ήταν αδύνατο για τους Βρετανούς να δεχτούν, αν βομβαρδίζονταν οι πόλεις τους όπως συνέβη στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, ότι αυτοί που τους βομβάρδιζαν δεν θα δικάζονταν ποτέ. «Αξίζουμε και εμείς απονομή δικαιοσύνης», τόνισε η σύζυγος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Κάνοντας μερικούς ακόμα παραλληλισμούς με τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη ναζιστική Γερμανία, η Ζελένσκα επισήμανε ότι πρέπει να ενωθεί η διεθνής κοινότητα όπως το 1942 ώστε να δημιουργηθεί ένα ειδικό δικαστήριο για την επιθετικότητα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Γι’ αυτό κάλεσε τη Βρετανία να ηγηθεί αυτής της προσπάθειας και μίλησε ξανά για δικαιοσύνη, σύμφωνα με το BBC, διότι είναι απαραίτητη ώστε να επιβιώσει ο κόσμος.

Πριν κλείσει την ομιλία της μεταξύ χειροκροτημάτων, η Ολένα Ζελένσκα αναφέρθηκε και σε αυτά που ανακάλυψαν οι ουκρανικές Αρχές στις περιοχές που είχε καταλάβει η Ρωσία, που αφορούν βασανισμούς παιδιών και ηλικιωμένων, όπως π.χ. στη Χερσώνα.

πηγή: newsit.gr