Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλάρενς Γκίλιαρντ: Πέθανε ο ηθοποιός των «Top Gun» και «Die Hard»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022 21:46 Κλάρενς Γκίλιαρντ: Πέθανε ο ηθοποιός των «Top Gun» και «Die Hard»

Θρήνος στο Χόλιγουντ από την είδηση του θανάτου του Κλάρενς Γκίλιαρντ (Clarence Gilyard) σε ηλικία 66 ετών. Ο Αφροαμερικανός ηθοποιός έγινε περισσότερο γνωστός από τη συμμετοχή του στις ταινίες «Top Gun» και «Die Hard», δίπλα σε Τομ Κρουζ και Μπρους Γουίλις.

Ο ηθοποιός Κλάρενς Γκίλιαρντ (Clarence Gilyard) ήταν διάσημος στον κόσμο του Χόλιγουντ για τον ρόλο του ως χάκερ «Theo» στο «Die Hard» (1988) με τον Μπρους Γουίλις.

Για 13 χρόνια έπαιζε στην τηλεοπτική σειρά «Matlock», υποδυόμενος τον ιδιωτικό ερευνητή Conrad McMasters, και στη συνέχεια τον Jimmy Trivette στο «Walker, Texas Ranger», στο πλευρό του Τσακ Νόρις.

Τον είδαμε, όμως, και στο «Top Gun» με τον Τομ Κρουζ.

Το Κολέγιο Καλών Τεχνών του UNLV (Πανεπιστήμιο Νεβάδα, Λας Βέγκας), όπου δίδασκε υποκριτική, ανακοίνωσε τον θάνατο του σε ηλικία 66 ετών. Τα τελευταία χρόνια, ο Αφροαμερικανός ηθοποιός υπέφερε από  άγνωστη, προς το παρόν, ασθένεια.

Όπως σημειώνει το reviewjournal.com, για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, ξεχώρισε, ερμηνεύοντας με επιτυχία διαφορετικούς μεταξύ τους ρόλους στην τηλεόραση, τον κινηματογράφο αλλά και το θέατρο.

Τον Φεβρουάριο 2021 ο Γκίλιαρντ αναβίωσε τον ρόλο του ως Theo για μία διαφήμιση που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια του Super Bowl LV.

Το έργο επανένωσε τον Γκίλιαρντ και τον συμπρωταγωνιστή του «Die Hard», τον Μπρους Γουίλις, που έπαιζε τον ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, τον «πολύ σκληρό για να πεθάνει», Τζον Μακλέιν.

πηγή: newsit.gr