Η στιγμή που 5 λιοντάρια δραπετεύουν από τον περιφραγμένο χώρο τους, σε ζωολογικό κήπο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022 09:36 Η στιγμή που 5 λιοντάρια δραπετεύουν από τον περιφραγμένο χώρο τους, σε ζωολογικό κήπο

Δεν απομακρύνθηκαν, επέστρεψαν μόνα τους.

Όταν πέντε λιοντάρια κατάφεραν να «παραβιάσουν» τον φράχτη του χώρου τους, σε ζωολογικό κήπο του Σίδνεϊ, προκαλώντας συναγερμό, ευτυχώς δεν απομακρύνθηκαν πολύ. 

Το περιστατικό συνέβη στις 2 Νοεμβρίου και ο ζωολογικός κήπος έδωσε τώρα στη δημοσιότητα το βίντεο από τη βόλτα που αποφάσισαν να κάνουν ένα αρσενικό ενήλικο λιοντάρι και πέντε από τα μικρά του. 

Τα ζώα αρχικά άρχισαν να ξύνουν τον φράχτη και τελικά πέρασαν κάτω από αυτόν και άρχισαν την περιπλάνησή τους. Αμέσως, σήμανε συναγερμός στον ζωολογικό κήπο. Επισκέπτες και εργαζόμενοι έσπευσαν να βρουν καταφύγιο, μέχρι να γυρίσουν τα λιοντάρια ξανά σε περιφραγμένο χώρο. 

Οι «δραπέτες» ήταν ο πατέρας Ato και τα μικρά του Luzuko, Zuri, Khari και Malika. Η λέαινα Maya παρέμεινε στον περιφραγμένο χώρο, μαζί με την Ayanna, ένα ακόμη από τα μικρά της. 

Πάντως, μετά την απόδραση τα πέντε λιοντάρια συνέχισαν να κινούνται κοντά στον φράχτη. Τα ζώα παρέμειναν ήρεμα και στη συνέχεια αποφάσισαν να ξαναμπούν μόνα τους στον περιφραγμένο χώρο, σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο.  

«Τα πέντε λιοντάρια, ήρεμα εξερεύνησαν σε απόσταση λίγων μέτρων από τον χώρο τους, προτού προσπαθήσουν να επιστρέψουν κάτω από τον φράχτη, καθώς η λέαινα και οι φύλακες άρχισαν να τα καλούν», ανέφερε η ανακοίνωση. 

«Τα μικρά και ο πατέρας έκαναν αρκετές προσπάθειες να ξαναμπούν και ο Luzuko ήταν ο πρώτος που τα κατάφερε. Λίγο μετά ακολούθησαν η Zuri και ο Khari. Με τους φύλακες να τον ενθαρρύνουν, ο Ato επίσης επέστρεψε», συμπλήρωνε η ανακοίνωση. Η ομάδα έκτακτης ανάγκης τελικά αναισθητοποίησε τον Malika και τον μετέφερε μέσα σε περιφραγμένο χώρο. 

Πλέον γίνεται έρευνα για το περιστατικό και ανεξάρτητος μηχανικός θα εξετάσει τι πήγε στραβά με το «σύνθετο σύστημα περίφραξης», ενώ θα προτείνει και τις όποιες απαραίτητες διορθώσεις. Τα λιοντάρια θα μείνουν σε άλλο περιφραγμένο χώρο, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. 

Με πληροφορίες από Guardian

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση