Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πού βρίσκεται το χωριό που μπορείς να νοικιάσεις ολόκληρο με 6 ευρώ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2022 12:22 Πού βρίσκεται το χωριό που μπορείς να νοικιάσεις ολόκληρο με 6 ευρώ

«Ένας κρυμμένος θησαυρός, που δεν θυμίζει σε τίποτα τους τυπικούς τουριστικούς προορισμούς»

Ένα ολόκληρο χωριό είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση - και κοστίζει μόνο από 6 ευρώ το άτομο ανά διανυκτέρευση.

Το Πετριτόλι, στην ανατολική ακτή της Ιταλίας, μεταξύ άλλων, διαθέτει δικό του κάστρο και θέατρο. Αυτή η όμορφη κοινότητα, 90 χιλιόμετρα νότια της Ανκόνα, μπορεί να φιλοξενήσει από 50 έως 200 άτομα και είναι διαθέσιμη προς ενοικίαση, είτε για γάμο, είτε για πάρτι, είτε για οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση μεγάλης κλίμακας, όπως γράφει ο Independent.

Η τιμή της κράτησης για το χωριό και τα 98 υπνοδωμάτιά του κοστίζει περίπου 6 το κεφάλι. Ωστόσο, οι κρατήσεις πρέπει να ξεκινούν σίγουρα από τρεις και να φτάνουν έως και τις επτά διανυκτερεύσεις.

Το κατάλυμα περιλαμβάνει το κάστρo Palazzo Mannocchi, το οποίο προσφέρει πανοραμική θέα στη γύρω ύπαιθρο, ενώ διαθέτει πισίνα και πανέμορφους κήπους.

Οι επισκέπτες έχουν και την επιλογή να μείνουν σε διαμερίσματα που προσφέρουν τη δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων, καθώς και παραδοσιακά ιταλικά σπίτια διάσπαρτα σε όλο το χωριό, όλα σε μικρή απόσταση με τα πόδια το ένα από το άλλο.

Το Πετριτόλι διαθέτει επίσης το μπαρόκ θέατρο Ίριδα, καθώς και ένα ατμοσφαιρικό ρωμαϊκό κελάρι με θολωτές οροφές, αίθουσες ζωγραφισμένες με νωπογραφίες και όμορφες πλατείες, στις οποίες οι επισκέπτες μπορούν να έχουν αποκλειστική πρόσβαση κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.

Ακόμη, διατίθενται υπηρεσίες catering, με δυνατότητα οργάνωσης δείπνων για έως και 250 άτομα.

Τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα οινοποιεία, καθώς και τα σούπερ μάρκετ και τα εμπορικά καταστήματα, όλα σε κοντινή απόσταση με τα πόδια από τα καταλύματα του χωριού αποτελούν επιπλέον εγκαταστάσεις που διευκολύνουν τη διαμονή των τουριστών.

Σύμφωνα με τo GroupAccommodation.com, την εταιρεία που έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου τις κρατήσεις, το Πετριτόλι είναι ένα αυθεντικό ιταλικό μεσαιωνικό χωριό που βρίσκεται σε μια παρθένα περιοχή της Ιταλίας, με τα βουνά και τη θάλασσα να συνθέτουν ένα εντυπωσιακό σκηνικό.

«Το χωριό είναι ένας κρυμμένος θησαυρός, που δεν θυμίζει σε τίποτα τους τυπικούς τουριστικούς προορισμούς. Πηγαίνοντας εκεί νιώθεις ντόπιος στη στιγμή, με φιλόξενους οικοδεσπότες που είναι πραγματικά χαρούμενοι που σε υποδέχονται», προσθέτει.

Πηγή: GroupAccommodation.com