Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανός περιγράφει τη μάχη της 4χρονης κόρης του με τον στρεπτόκοκκο: «Τη μία μέρα χόρευε και την άλλη βρέθηκε στη ΜΕΘ»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 03 Δεκεμβρίου 2022 22:55 Βρετανός περιγράφει τη μάχη της 4χρονης κόρης του με τον στρεπτόκοκκο: «Τη μία μέρα χόρευε και την άλλη βρέθηκε στη ΜΕΘ»

«Το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε»: Σοκάρουν τα λόγια του πατέρα ενός τετράχρονου κοριτσιού στην Αγγλία για την μάχη που δίνει να κρατηθεί στη ζωή η κόρη του, η οποία προβλήθηκε από στρεπτόκοκκο Α.

Η μικρή Καμίλα Ρόουζ Μπερνς, χόρευε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής με τους φίλους της αλλά μέχρι τη Δευτέρα πάλευε για τη ζωή της στο νοσοκομείο παίδων Alder Hey στο Λίβερπουλ.

Ο πατέρας της, Ντιν Μπερνς, δήλωσε ότι η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία το περασμένο Σαββατοκύριακο, κι εκεί που αισθανόταν «λίγο αδιάθετη» το Σάββατο, χειροτέρεψε ακόμα περισσότερο την Κυριακή και μεταφέρθηκε στην ΜΕΘ τη Δευτέρα.

Σαρώνει ο στρεπτόκοκκος στη Βρετανία - Νεκρά 6 παιδιά

Υπενθυμίζεται πως 6 παιδιά έχουν πλέον πεθάνει από στρεπτόκοκκο Α αυτό το χειμώνα, όπως αποκάλυψαν οι υγειονομικοί, με το μικρόβιο να σαρώνει τη Βρετανία. Τα κρούσματα της λοίμωξης - η οποία είναι συνήθως ακίνδυνη – είναι πολύ περισσότερα μεταξύ των βρεφών, από ότι πριν χτυπήσει ο κορωνοϊός – με τους κορυφαίους εμπειρογνώμονες να φοβούνται πως τα πράγματα θα χειροτερέψουν τις επόμενες εβδομάδες.

Όπως δήλωσε ο πατέρας της 4χρονης Καμίλα: «Είναι σπαρακτικό, δεν είναι καν το ίδιο παιδί». Μάλιστα, όταν πήγε να την επισκεφθεί ο πατέρας της στο νοσοκομείο, είπε ότι αρχικά «δεν φαινόταν πολύ χάλια» γεγονός που του έδωσε κάποια ελπίδα. Αλλά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η Καμίλα «άλλαξε εντελώς».

«Ήταν ανήσυχη. Φωνάξαμε κάποιες νοσοκόμες και μας έδιωξαν από το δωμάτιο. Την έβαλαν να κοιμηθεί και από τότε βρίσκεται σε αναπνευστήρα, που την κρατάει ζωντανή» πρόσθεσε, σημειώνοντας: «Είναι το χειρότερο πράγμα που μπορεί να συμβεί σε κάποιον».

Ο κος Μπερνς δήλωσε στην Daily Mail: «Τον πόνο που νιώθε και που νιώθουμε όλοι μας, δεν μπορείτε καν να τον φανταστείτε. Είναι ο χειρότερος πόνος στον κόσμο». «Ξυπνάω κάθε μέρα πλέον, γνωρίζοντας πως είναι στο νοσοκομείο και υποφέρει. Όταν πηγαίνουμε να την δούμε, της λέμε απλά: ‘Έλα, έλα, σε χρειαζόμαστε. Πρέπει να ζήσεις, να γίνεις καλά’».

«Την βρήκαμε ξαπλωμένη μέσα σε μαύρο εμετό»

Ο κος Μπερνς και η 39χρονη σύζυγός του Κάγιε, μετέφεραν την κόρη τους στο νοσοκομείο το περασμένο Σάββατο, όταν άρχισε να παραπονιέται ότι πονούσε το στήθος της. Οι γιατροί την εξέτασαν και τους έστειλαν σπίτι, καθώς η κατάστασή της δεν φαινόταν σοβαρή. Όταν όμως οι γονείς πήγαν να τσεκάρουν την 4χρονη κόρη τους στις 3 π.μ. το πρωί της Δευτέρας, την βρήκαν ξαπλωμένη μέσα σε μαύρο εμετό και την μετέφεραν αμέσως στο νοσοκομείο.

Ο στρεπτόκοκκος της Καμίλα μετατράπηκε γρήγορα σε σήψη, την απειλητική για τη ζωή αντίδραση του οργανισμού στην μόλυνση, και παρόλο που η κατάστασή της έχει βελτιωθεί λίγο, παραμένει σε αναπνευστήρα για να κρατηθεί στη ζωή.

«Αυτό που σκέφτομαι συνέχεια, είναι γιατί την έστειλαν σπίτι; Μήπως ήταν δικό μου το λάθος; Θα ήταν καλύτερα εάν είχα επιμείνει να την κρατήσουν εκεί;» είπε ο πατέρας και πρόσθεσε: «Είμαστε συντετριμμένοι. Ακόμα και τις ειδήσεις για τα άλλα παιδιά που πέθανα από στρεπτόκοκκο και έχουμε ταραχθεί»

Παρακαλώντας τους άλλους γονείς, ο Μπερνς λέει: «Αν το παιδί σας έχει οποιοδήποτε σύμπτωμα, μη διστάσετε, πάρτε το και πηγαίνετε στο νοσοκομείο». Και συνέχισε: «Όλοι προσεύχονται γι’ αυτήν, ελπίζοντας για ένα θαύμα ότι θα ζήσει. Πρέπει να ζήσει, είναι ένα τόσο ξεχωριστό παιδί. Νομίζω πως ακόμα την ακούω να τραγουδάει».

Τι λένε οι ειδικοί για την έξαρση στρεπτόκοκκου- Πού μπορεί να οφείλεται

Οι ειδικοί σε θέματα λοιμωδών νοσημάτων προειδοποίησαν χθες πως τα lockdown μπορεί να ευθύνονται για την αύξηση των κρουσμάτων στρεπτόκοκκου, καθώς τα μικρά παιδιά που έμειναν κλεισμένα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχουν μικρότερη ανοσία απέναντι σε αυτό το σύνηθες μικρόβιο.

πηγή: iefimerida.gr