Γαλλία: Ξεκινά η δική του Σαρκοζί σε δεύτερο βαθμό για διαφθορά

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 05 Δεκεμβρίου 2022 11:00 Γαλλία: Ξεκινά η δική του Σαρκοζί σε δεύτερο βαθμό για διαφθορά

O πρώην Γάλλος πρόεδρος έχει ήδη καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό.

Σήμερα ξεκινά η δίκη σε δεύτερο βαθμό του πρώην Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά και αθέμιτη επιρροή.

Κατά την πρωτοβάθμια δίκη, ο 67χρονος Σαρκοζί καταδικάστηκε τον Μάρτιο του 2021 σε τρία χρόνια φυλάκισης και έγινε έτσι ο πρώτος αρχηγός κράτους της χώρας που του επιβλήθηκε η εν λόγω ποινή. 

Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στους δύο συγκατηγορούμενους του, τον δικηγόρο Τιερί Ερζόγκ και τον πρώην δικαστή Ζιλμπέρ Αζιμπέρ. Στον Ερζόγκ επιβλήθηκε επίσης πενταετής απαγόρευση άσκησης του δικηγορικού επαγγέλματος. 

Και οι τρεις άσκησαν έφεση, γεγονός που αναστέλλει τις κυρώσεις αυτές.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, ο Σαρκοζί και ο Ερζόγκ προσπάθησαν να δωροδοκήσουν τον Αζιμπέρ με αντάλλαγμα πληροφορίες για την έρευνα σχετικά με καταγγελίες ότι ο πρώην Γάλλος πρόεδρος είχε λάβει παράνομη χρηματοδότηση από τη δισεκατομμυριούχο, Λιλιάν Μπετανκούρ κατά τη διάρκεια της προεκλογικές καμπάνιας του το 2007.

Ο Σαρκοζί φέρεται να πρόσφερε στον Αζιμπέρ μια πολυπόθητη θέση στο Μονακό, με αντάλλαγμα πληροφορίες εκ των έσω. Ο Αζιμπέρ, δεν πήρε ποτέ τη θέση που φέρεται να του πρόσφερε ο πρώην πρόεδρος.

Με πληροφορίες από France24

Γράψτε το σχόλιο σας

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "LamiaReport.gr" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση