Εκτύπωση αυτής της σελίδας

NASA: Εντυπωσιακές εικόνες από την προσθαλάσσωση του διαστημοπλοίου Orion

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου 2022 10:12 NASA: Εντυπωσιακές εικόνες από την προσθαλάσσωση του διαστημοπλοίου Orion

Εντυπωσιακές είναι οι φωτογραφίες από την προσθαλάσσωση του διαστημοπλοίου Orion που έδωσε στην δημοσιότητα η NASA. Το διαστημόπλοιο «έπεσε» στον Ειρηνικό Ωκεανό χθες Κυριακή (11.12.2022) , σηματοδοτώντας το τέλος της επιχείρησης Artemis 1 γύρω από τη Σελήνη. 

Το διαστημόπλοιο Orion της NASA επέστρεψε στη Γη, αφού πέρασε περισσότερες από 25 ημέρες στο διάστημα και ταξίδεψε γύρω από τη Σελήνη, με στόχο να προετοιμάσει την επιστροφή του ανθρώπου στη Σελήνη τα επόμενα χρόνια. Στις φωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα η NASA φαίνονται δύτες του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ να προσαρτούν καλώδια για να ρυμουλκήσουν την κάψουλα Orion.

Δείτε φωτογραφίες:

Η προσθαλάσσωση έγινε στ΄ ανοιχτά του μεξικανικού νησιού της Γουαδαλούπης στις 19.40 ώρα Ελλάδας (9.40 το πρωί τοπική ώρα).

H Aμερικανίδα αντιπρόεδρος Καμάλα Χάρις σε ανάρτησή της στο Twitter, αφού συνεχάρη τη ΝΑSA δήλωσε:«Επικροτώ την ομάδα της @NASA για το έργο της στην ολοκλήρωση της επιτυχημένης αποστολής Artemis I. Είμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή αστροναυτών στη Σελήνη».

Η κάψουλα, μέσα στην οποία δεν υπήρχε κανένας αστροναύτης γι αυτή τη δοκιμαστική πτήση, εισήλθε στη γήινη ατμόσφαιρα με ταχύτητα σχεδόν 40.000 χλμ. την ώρα και έπρεπε να αντέξει μια ζέστη 2.800 βαθμών Κελσίου, ή τη μισή θερμοκρασία της επιφάνειας του Ήλιου. Στη συνέχεια η ιλιγγιώδης κάθοδός της επιβραδύνθηκε όταν αναπτύχθηκαν μια σειρά από αλεξίπτωτα, σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε απευθείας η Nasa.

Δείτε βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ