Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τυφλός δημοσιογράφος ορμάει σε επίδοξο ληστή και παίρνει πίσω το κινητό του

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2022 11:45 Τυφλός δημοσιογράφος ορμάει σε επίδοξο ληστή και παίρνει πίσω το κινητό του

Τυφλός δημοσιογράφος του BBC πήδηξε πάνω σε ληστή που του είχε κλέψει το κινητό του τηλέφωνο και κατάφερε να το πάρει πίσω. "Διάλεξε τον λάθος τυφλό".

Ο Sean Dilley, δημοσιογράφος του BBC που είναι τυφλός, είχε μια περιπέτεια - που ευτυχώς είχε αίσιο τέλος - ενώ έκανε διάλειμμα κατά τη διάρκεια νυχτερινής βάρδιας στο New Broadcasting House του Λονδίνου την Τρίτη (27/12).

Ένα άτομο που επέβαινε σε ποδήλατο άρπαξε το κινητό του τηλέφωνο, ωστόσο ο Dilley δεν τα παράτησε εύκολα και αντ' αυτού πήρε την απόφαση σε κλάσματα του δευτερολέπτου να προσπαθήσει να πιάσε τον επιτιθέμενο σύμφωνα με το BBC.

Όπως είπε, μάλλον ο δράστης της επίθεσης τον έβαλε στόχο επειδή είναι τυφλός, όμως απ' ότι φαίνεται "έμπλεξε" με λάθος άνθρωπο.

Ο ρεπόρτερ αφού συνειδητοποίησε πως ο δράστης ήταν ακόμη δίπλα του, πήδηξε προς αυτή την κατεύθυνση και κατάφερε να τον ρίξει στο έδαφος.

Ο Dilley που απέκτησε και κάποιες πληγές και τραυμάτισε τον αγκώνα του στο περιστατικό, χρησιμοποίησε τον φωνητικό βοηθό στο τηλέφωνό του για να καλέσει το 999. Καθώς περίμενε την αστυνομία, ένα άλλο άτομο έφτασε και προσφέρθηκε να βοηθήσει.

Είπε στους αστυνομικούς ότι ήλπιζε πως οι ενστικτώδεις ενέργειές του θα μπορούσαν να αναγκάσουν τον κλέφτη να επανεξετάσει τις ενέργειές του στο μέλλον. "Διάλεξε το λάθος τυφλό άτομο τη λάθος μέρα", είπε.

Ωστόσο χαρακτήρισε τις ενέργειές του "ανόητες" και συμβούλευσε οποιονδήποτε βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση ότι καμία περιουσία δεν αξίζει να ρισκάρει τη ζωή του και να καλέσει απλώς την αστυνομία.

πηγή: newsit.gr