Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BBC: Ζήτησε συγνώμη από τον Ιρλανδό ηθοποιό Πολ Μεσκάλ γιατί τον ανέφερε ως Βρετανό

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2023 20:04 BBC: Ζήτησε συγνώμη από τον Ιρλανδό ηθοποιό Πολ Μεσκάλ γιατί τον ανέφερε ως Βρετανό Φωτογραφία αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Πολ Μεσκάλ έλαβε συγγνώμη από το BBC, επειδή παρουσίασε λάθος την εθνικότητα του Ιρλανδού ηθοποιού.

Ο ηθοποιός έχει προταθεί για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της κάλυψης από τον ραδιοτηλεοπτικό φορέα του Ηνωμένου Βασιλείου των υποψηφιότητων για Όσκαρ 2023 εμφανίστηκε στην οθόνη κείμενο που ανέφερε τον Πολ Μεσκάλ ως Βρετανό.

Το κείμενο έγραφε: «Υποψηφιότητες για Όσκαρ 2023: Οι Βρετανοί ηθοποιοί Πολ Μεσκάλ και Μπιλ Νάι είναι υποψήφιοι για Α΄ Ανδρική Ερμηνεία».

Ο πρωταγωνιστής της σειράς «Normal People» γεννήθηκε στην πραγματικότητα στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, επομένως δεν είναι Βρετανός.

Το BBC ζήτησε συγγνώμη για το λάθος, διευκρινίζοντας σε ανακοίνωσε: «Σε κείμενο που εμφανίστηκε στην οθόνη αναφέραμε ότι ο Πολ Μεσκάλ ήταν ένας από τους δύο Βρετανούς ηθοποιούς που είχαν προταθεί για Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου. Το κείμενο θα έπρεπε να αναφέρει ότι ο Πολ Μεσκάλ είναι Ιρλανδός. Ζητάμε συγγνώμη για το λάθος».

Ο Ιρλανδός ηθοποιός είναι υποψήφιος για Όσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία «Aftersun» με συνυποψήφιους τους Όστιν Μπάτλερ για την ταινία «Elvis», Μπρένταν Φρέιζερ για την ταινία «The Whale», Μπιλ Νάι για το φιλμ «Living» και Κόλιν Φάρελ για το «The Banshees of Inisherin».

πηγή: newsit.gr